Notícies ← Altres notícies

Un concert de l'acordionista Mercè Morera tanca la Festa de les Maries de l'Alguer

La tardada musical organitzada de Plataforma per la Llengua ha conclòs la Festa de les Maries de l'Alguer a la Biblioteca Catalana amb un format adaptat a la pluja

L'organització en defensa del català reprogramarà aviat la presentació de "Retrobament", lo nou disc d'Àngel Maresca "lo Barber"

La tardada musical de Plataforma per la Llengua en ocasió de la Festa de les Maries de l'Alguer és acabada amb un concert de l'acordionista catalana Mercè Morera que, per culpa de la pluja, ha tengut lloc a la Biblioteca Catalana. La tradicional tardada musical és estada adaptada a les circumstàncies meteorològiques, que han determinat la suspensió del concert-presentació del nou disc de Àngel Maresca "Lo Barber", que venguerà reprogramat.

La Festa de les Maries ha tengut lloc dissabte 7 i diumenge 8 de setembre. Lo mal temps de enguany ha determinat un cambi de la programació organitzada de Plataforma per la Llengua. L'acordionista ribagorçana Mercè Morera s'és poguda exhibir en un concert més íntim a la Biblioteca Catalana, mentre lo concert del Barber, que teniva de presentar lo nou disc "Retrobament", venguerà reprogramat.

Lo repertori tradicional de Morera ha donat la possibilitat als presents de poguer viatjar musicalment pels Països Catalans, del Pirineu fins al País Valencià, acompanyats de l'acordió diatònic i dels ritmes construïts en temps real amb la loop station. Com ha explicat l'artista, la idea és renovar la figura de l'acordionista i del repertori tradicional donant-li una visió més actual amb l'ajuda de la modernitat. No és mancada la condivisió de l'escenari amb el barber Àngel Maresca, que ha tancat la tardada regalant al públic present una petita i apreciada exhibició.

La col·laboració decennal entre lo comitat de la Festa de les Maries i Plataforma per la Llengua garanteix una programació atenta a la cultura i llengua catalana de l'Alguer, en un espaci de autèntica fe i algueresitat. La festa és estada organitzada del Comitat 2024, amb el patrocini del Municipi de l'Alguer i la Fondazione Alghero.

  • Si vols que continuem impulsant el català a l'Alguer, fes pinya amb els més de 26.000 socis que ja ens donen suport: fes-te'n soci en 3 minuts!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin