Notícies ← Altres notícies

Signem un conveni amb la Federació Catalana de Basquetbol per impulsar el català en l'esport

«La llengua en joc» és la nova campanya de Plataforma per la Llengua en col·laboració amb la FCBQ, i es proposa sensibilitzar jugadors, àrbitres i entrenadors sobre la importància de fer servir el català 

En el marc de la campanya, es farà un estudi exhaustiu per conèixer l'ús del català en els clubs de bàsquet

Plataforma per la Llengua serà present el 15 i el 22 de setembre a les finals de la Lliga Catalana ACB i la Lliga Catalana Femenina

Plataforma per la Llengua ha signat un conveni amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per impulsar l'ús del català en l'àmbit esportiu. L'acord, formalitzat aquest divendres, 6 de setembre, a la seu de la federació, té com a objectiu sensibilitzar jugadors, entrenadors, àrbitres i altres membres dels clubs sobre la importància de fer servir la llengua catalana en el dia a dia.

La campanya, batejada com «La llengua en joc», inclourà un estudi exhaustiu sobre l'ús del català en els clubs de bàsquet que es durà a terme al llarg de la temporada 2024-25; diverses iniciatives per fomentar-ne l'ús, i la col·laboració de Plataforma per la Llengua en actes de la federació. L'objectiu és fer entendre l'eslògan de la campanya: «Cada cop que canvis de llengua per jugar, el català perd la partida. Capgira el resultat!».

Òscar Escuder, president de Plataforma per la Llengua, signa el conveni amb Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Basquetbol. Foto: FCBQ

L'ús social del català ha experimentat un retrocés clar en els últims anys, i aquesta tendència es reflecteix també en l'esport. Els clubs són espais clau per a les relacions socials, sobretot entre els joves, i són importants per afavorir uns usos lingüístics o uns altres. Conscients d'aquesta realitat, la Federació Catalana de Basquetbol ha buscat el suport de Plataforma per la Llengua per revertir la situació, normalitzar la llengua en totes les activitats relacionades amb el bàsquet i garantir que el català hi sigui molt present.

Participació en esdeveniments de la Federació Catalana de Basquetbol

Aquest setembre, la campanya ja serà present en dos dels esdeveniments esportius més importants de la Federació Catalana de Basquetbol: les finals de la Lliga Catalana, tant en la competició masculina (el 15 de setembre) com en la femenina (el 22 de setembre). El diumenge 15, al Palau d'Esports de Tarragona, i el diumenge 22, al pavelló Castell d'en Planes de Vic, Plataforma per la Llengua disposarà d'un estand informatiu perquè els assistents coneguin de primera mà les iniciatives de l'entitat.

Aquesta col·laboració s'emmarca dins de les accions de Plataforma per la Llengua per atansar la llengua catalana als més joves, una prioritat que l'entitat també treballa, per exemple, amb l'organització de SAGA, saló del gaming, i la participació en festivals de música com l'Acampada Jove o El Tingladu.

  • Si vols que continuem impulsant el català en l'àmbit de l'esport i el lleure, fes pinya amb els més de 26.000 socis que ja ens donen suport: fes-te'n soci en 3 minuts!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin