Notícies ← Altres notícies

El Síndic de Drets Lingüístics arriba a Terrassa en el marc de la 1a Fira del llibre en català

Els assistents podran acostar-se a la parada del Síndic per rebre informació sobre els seus drets lingüístics i, si mai han patit una discriminació, se'ls animarà a registrar-la i se'ls assessorà sobre quins passos poden seguir

Plataforma per la Llengua convidarà diferents autors perquè puguin signar els seus llibres a totes les persones que s'apropin a la parada

Plataforma per la Llengua participarà en la 1a edició de la Fira del llibre en català de Terrassa, promoguda per la Comissió de Llengua i Cultura del Consell Local de la República del municipi. Aquest esdeveniment, que se celebrarà el dissabte 7 d'octubre, té com a objectiu promocionar la lectura en llengua catalana i ser punt de trobada d'editorials, escriptors i públic. L'ONG del català hi tindrà una parada del nou servei del Síndic de Drets Lingüístics i convidarà diferents autors perquè puguin signar els seus llibres a totes les persones que s'hi acostin.

A la parada del síndic s'oferirà informació en relació amb els drets lingüístics dels catalanoparlants i s'animarà els assistents a la fira a pensar si mai han estat discriminats per raó de llengua. Si ha estat així, se'ls animarà a registrar la denúncia i se'ls assessorà sobre quins passos poden seguir a partir de llavors per denunciar els fets més enllà de la reclamació en si mateixa.

D'aquesta manera, el Síndic de Drets Lingüístics segueix la seva campanya arreu del territori donant suport i assessorament a aquelles persones que hagin estat víctimes de discriminació lingüística, i persisteix en la tasca de divulgació dels drets dels catalanoparlants envers les institucions i en el seu dia a dia.

Signatures de llibres i presència de diferents autors del domini

En la seva primera edició, la Fira del llibre en català donarà visibilitat a editorials i escriptors de la Catalunya Nord, i convidarà dues editorials que promouen les edicions en català, com Trabucaire, ubicada a Perpinyà, i Can Lluís, de Prats de Molló. Al llarg del dia, la fira comptarà amb la presència d'escriptors del nord de l'Albera, així com d'altres d'arreu de Catalunya.

A la parada de Plataforma per la Llengua, entre les 11.30 i les 12.30 h, Francesc Marco, membre de l'executiva de Plataforma per la llengua, signarà el llibre Plataforma per la Llengua. 20 anys defensant el català. També a la mateixa hora, Bernat Gasull i Roig signarà el llibre El vuitè celXavier Gual, autor de Qui ha de salvar el català? Crònica d'un professor de secundària, signarà el seu llibre entre les 12.30 i les 13.20 h. Ja a la tarda, Toni Sans i Rubèn Montañà signaran el seu llibre Entre totis ho apriarem! Un conti en xipella, que passi a Solivella, entre les 16.00 i les 17.00 h.

Per cloure la jornada, l'ONG del català assistirà a la II Mostra de Glossa en català de Terrassa, organitzada pels col·lectius Glossa Terrassa i la Xemeneia, on participaran Núria Casals, Joan Font, Berta Llos i Pau Riera.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin