Notícies ← Altres notícies

Participem un any més en l’Acampada Jove de Sant Sadurní d’Anoia

El grup Bivac va guanyar el concurs Música Jove, un certamen patrocinat per Plataforma per la Llengua, que fixava que un mínim del 75 % de les cançons havien de ser en català

Els voluntaris de l'entitat van fer difusió de la campanya perquè Nintendo, PlayStation i Xbox incorporin el català a les interfícies, i també d'altres campanyes de l'entitat

Plataforma per la Llengua va participar aquesta setmana passada en l'Acampada Jove, que es va fer a Sant Sadurní d'Anoia, a l'Alt Penedès. L'entitat va ser present al festival musical juvenil entre el dijous 13 i el dissabte 15 a través de dues paradetes, i hi va col·laborar patrocinant el concurs Música Jove, que va guanyar el grup Bivac, en una final a "Utilitza la llengua", un espai batejat per Plataforma per la Llengua.

El nou conveni de col·laboració de l'entitat amb el festival va permetre incloure el requisit que en el concurs els grups hi haguessin de presentar un mínim del 75 % de les cançons en català, i que Plataforma per la Llengua sortegés entrades per al festival. Música Jove s'organitza a partir de diferents fases territorials i celebra la final en el marc de l'Acampada Jove. En l'edició d'enguany, els grups finalistes van ser Sa Pena, del País Valencià; La Cantina, de Barcelona; Capinàs, del Vallès Oriental, i Malson Atmosfèric, de Ponent, a més de Bivac, de les comarques gironines. La victòria d'aquest darrer grup li permetrà tocar a la pròxima Acampada Jove i cobrar 1.000 euros.

L'ONG del català treballa perquè el català guanyi terreny en l'àmbit de la música i en els espais d'oci i, en aquesta línia, va decidir treballar amb l'Acampada Jove per impulsar aquest concurs, que l'Acampada Jove fa anys que organitza. Per a l'entitat, és important facilitar que les propostes que prioritzen la música en català arribin al màxim de públic i que les institucions contribueixin a incrementar la presència de la llengua aprofitant el seu pes com a agents subvencionadors i prestadors.

Recollida de signatures perquè Nintendo, PlayStation i Xbox incorporin el català

Voluntaris de l'ONG del català es van fer càrrec de les paradetes, situades al costat de la zona d'acampada i de l'escenari de concerts, i van distribuir i vendre material de l'entitat als assistents. A través de les paradetes, els voluntaris van fer difusió de les campanyes de l'entitat i, especialment, de la campanya perquè les videoconsoles de Nintendo, PlayStation i Xbox incorporin el català a les interfícies. Entre els nous signants d'aquesta campanya, s'han sortejat tres llicències del joc Endling - Extinction is Forever, de l'empresa barcelonina Herobeat Studios, que va rebre el premi SAGA al millor videojoc en català de l'any 2022.


  • Si vols que continuem donant suport a la música en català, fes pinya amb els més de 25.000 socis que ja ens donen suport: fes-te'n soci en 3 minuts!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin