Notícies ← Altres notícies

Zagreb acull l’exposició “La llengua catalana, 10 milions de veus europees”

L'exposició exhibeix dades sobre la vitalitat de la llengua i denuncia la situació de minorització que pateix per part de les institucions espanyoles, franceses, italianes i europees

La mostra, que va ser inaugurada el 2019 al Parlament Europeu, ja ha recorregut diverses ciutats com Lisboa, Cambridge o Bucarest

Que hi ha més de 160 universitats del món que ensenyen el català, que la televisió pública catalana és líder d'audiència o que tres quartes parts dels catalans del nord voldrien que el català fos una llengua d'ús escolar són algunes de les dades que desvela l'exposició de Plataforma per la Llengua "La llengua catalana, 10 milions de veus europees", que ara arriba a la capital de Croàcia, Zagreb.

La mostra, que va ser inaugurada el 2019 a l'Eurocambra de Brussel·les després d'un inici abrupte per l'intent de censura per part d'aquesta institució, arriba a la capital croata de la mà de la delegació del Govern de Catalunya al sud-est d'Europa en col·laboració amb Plataforma per la Llengua.

Plataforma per la Llengua ha participat en l'acte inaugural

Del 12 de setembre fins al 3 d'octubre, la Biblioteca Ogrizovic de Zagreb acollirà aquesta exposició, que comptarà amb continguts traduïts al croat i actualitzats. A l'acte d'inauguració, que ha tingut lloc aquest dimecres, hi ha hagut una taula rodona en què s'ha debatut sobre l'estat de salut del català, la tasca de Plataforma per la Llengua en defensa de la llengua i la relació entre el català i Croàcia. La taula ha comptat amb la participació del president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder; del delegat de la Generalitat de Catalunya al sud-est d'Europa, Eric Hauck, i del periodista Boris Orešić. A més, s'ha aprofitat l'acte per celebrar la recent Diada Nacional de Catalunya.

Autor: Anto Magzan

L'exposició denuncia la minorització de la llengua catalana

"La llengua catalana, 10 milions de veus europees" exhibeix dades infogràfiques sobre la vitalitat de la llengua en tots els àmbits socials on la llengua juga un paper clau: en l'espai cultural i mediàtic, en l'educatiu, el laboral, el tecnològic, etc. A més, denuncia la situació de minorització que pateix per part de les institucions espanyoles, franceses, italianes i europees. Reivindica i exposa els motius pels quals és imprescindible, també, que s'aprovi l'oficialitat del català a la Unió Europea, atès que no és una llengua minoritària: és la 13a llengua més parlada d'Europa, amb més de 10 milions de parlants de quatre estats europeus.

La mostra, que ja ha recorregut diverses ciutats com Cambridge, Bucarest, Lisboa o Ljubljana, es pot trobar en línia a la web de Plataforma per la Llengua en anglès, francès i alemany.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin