Notícies ← Altres notícies

Vine a la I Mostra de Glosa de Terrassa!

El dissabte 8 d'octubre, la plaça del Vapor Ventalló de la cocapital del Vallès Occidental acollirà l'actuació dels glosadors Laia Pedrol, Alexandre Nebot, Maribel Servera i Mateu Xurí

La I Mostra de Glosa de Terrassa és una iniciativa d'una entitat nascuda ara fa un any, Terrassa Glosa, i compta amb el suport de Plataforma per la Llengua

L'agrupació de glosadors Terrassa Glosa, activa des del 2021, ha decidit organitzar la que serà la primera Mostra de Glosa de la ciutat egarenca. Des de la seva creació, aquest grup es troba setmanalment cada dijous, a les 21 h, al Centre Excursionista de Terrassa, per glosar -improvisar versos sobre una determinada melodia- informalment i crear un espai de trobada amb aquest gènere de cançó improvisada com a punt d'unió. També ha organitzat alguns vermuts glosats i formacions al llarg d'aquests mesos.

Però el plat fort de la temporada serà la I Mostra de Glosa que organitzen -amb el suport de Plataforma per la Llengua i Òmnium Cultural- el pròxim 8 d'octubre, a les 18 h, a la plaça del Vapor Ventalló. En aquesta jornada tan especial participaran quatre dels glosadors més reconeguts arreu dels Països Catalans: la Maribel Servera i el Mateu Xurí, vinguts des de Palma expressament per a l'ocasió, i la Laia Pedrol Viladot i l'Alexandre Nebot i Ventura, que oferiran un espectacle únic i irrepetible. L'acte comptarà amb la Blai Casals Glosa Band com a músics i estarà obert al públic per a tothom qui vulgui gaudir d'aquest espectacle.

El grup ja té pensades noves activitats un cop feta la Mostra, com ara formacions d'introducció a la glosa, d'altres dirigides a infants, o bé tallers organitzats per Plataforma per la Llengua a diferents instituts de Terrassa.

Et convidem a acompanyar-nos en aquesta activitat tot gaudint i reivindicant la glosa com a gènere poètic, musical, cultural i de promoció de la llengua i la tradició oral arrelat als territoris de parla catalana. No t'ho perdis!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin