Notícies ← Altres notícies

El Consell Consultiu de Plataforma per la Llengua referma el seu compromís amb l'Alguer

L'òrgan assessor de l'ONG del català es reuneix per reforçar les campanyes de normalització del català a l'Alguer, especialment entre infants i joves

La sessió de treball, duta a terme a Barcelona, ha servit per oficialitzar noves incorporacions al Consell Consultiu de l'entitat

El Consell Consultiu de Plataforma per la Llengua es va reunir divendres passat, 10 de juny, en una sessió de treball conjunta amb membres de l'executiva de l'entitat i representants de la delegació algueresa de l'ONG del català.

La trobada va fer-se a Barcelona i va servir per posar el focus en les nombroses iniciatives que està duent a terme la delegació algueresa de l'entitat, entre les quals la revitalització de l'ús social de la llengua catalana en aquesta ciutat de l'illa de Sardenya, així com la recuperació de les tradicions culturals i musicals alguereses, tot enfortint el vincle de la ciutat amb el conjunt del domini lingüístic.

El Consell Consultiu va refermar el seu compromís amb la normalització lingüística de l'alguerès i va reiterar el suport a un ambiciós pla de treball que permeti revertir l'actual situació d'emergència lingüística a l'Alguer, incidint d'una manera específica en la població infantil i juvenil. De la mateixa manera, va apostar per la millora de la connexió aèria entre Sardenya i Catalunya, una mesura que ha de permetre enfortir els contactes comercials i els intercanvis professionals entre tots dos territoris.

El Consell Consultiu de Plataforma per la Llengua, per un front judicial comú contra la sentència del 25%

A la reunió també es va fer el seguiment i l'actualització del moment actual de l'escola catalana i, en concret, de les nombroses actuacions que Plataforma per la Llengua ha dut a terme per aconseguir retirar la proposta de modificació de la Llei de política lingüística. Al mateix temps, el Consell Consultiu va refermar l'aposta per un front comú en resposta a l'embat judicial que està patint la immersió lingüística, una proposta que ja ha rebut més de 25.000 signatures de suport.

El Consell Consultiu es renova

Pel que fa a la composició de l'òrgan consultiu de Plataforma per la Llengua, en la reunió es va oficialitzar la incorporació de Carlo Sechi, exsíndic de l'Alguer; Teresa Casals, pedagoga i fundadora de Som Escola; Fanny Tur, ex consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears; Matilde Aragó, jutgessa jubilada del TSJC, i Anna Moner, coordinadora de l'Institut d'Humanitats i Patrimoni de la Institució Alfons el Magnànim. De la mateixa manera, l'entitat va aprofitar la trobada per agrair a Jordi Font, Jordi Porta i Josep Maria Terricabras els anys que han dedicat al Consell Consultiu.

A la reunió d'enguany, que va ser presidida pel president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, i dirigida per Rut Carandell, directora de l'entitat, hi van prendre part Salvador Cardús, Teresa Casals, Josep Maria Lòpez Llaví i Carlo Sechi, per part del Consell Consultiu; Mauro Mulas, Paolo Dessì, Lalla Barracu i Tore Motzo, en representació de la delegació algueresa, i, per part de l'Executiva, Mireia Plana, Irene Coghene i Francesc Marco, ­que va actuar com a secretari.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin