Notícies ← Altres notícies

Col·lapsem un local de la cadena Takumi per reclamar que tingui la carta en català

Una quarantena de voluntaris de Plataforma per la Llengua col·lapsen un local de la cadena Takumi per reclamar que la cadena garanteixi els drets lingüístics dels consumidors

La iniciativa s'emmarca en la Setmana pel català i s'afegeix a les accions que van col·lapsar dos establiments de la cadena Five Guys i Surf House el 18 de febrer

Desenes de voluntaris de Plataforma per la Llengua van tornar a col·lapsar un establiment d'una cadena de restauració per reclamar que la cadena garanteixi els drets lingüístics dels consumidors. L'acció es va dur a terme el passat 20 d'abril a un establiment de la cadena de ramen Takumi, que no incorpora el català a la carta en cap dels sis locals que té a Barcelona, de manera que infringeix de manera clara el Codi de consum de Catalunya.

Aquesta iniciativa es va organitzar tenint en compte l'èxit de les accions que el 18 de febrer van col·lapsar dos establiments de les cadenes Five Guys i Surf House, que tampoc no tenien la carta en català, i el funcionament va ser similar: els voluntaris van demanar individualment el full de reclamacions als treballadors fins a col·lapsar l'establiment durant una estona.

En aquesta ocasió, l'acció es va emmarcar en la Setmana pel català, una iniciativa de Plataforma per la Llengua Barcelona per sensibilitzar la ciutadania sobre l'ús del català i per estimular el compromís personal i col·lectiu amb la llengua. En el marc d'aquesta Setmana pel català, durant la setmana abans de Sant Jordi, els voluntaris de l'entitat van organitzar una jornada de jocs de taula en català i una taula rodona sobre l'impuls del català a l'administració i a l'escola, i van presentar el projecte "Català i comerç, eines per a la cohesió".

A més, en l'àmbit de l'acollida lingüística, el divendres 22 d'abril una trentena de persones van participar en la sessió de rondes ràpides de converses en català entre ensenyants i aprenents a l'Ateneu l'Harmonia de Sant Andreu. Aquestes rondes ràpides estan inspirades en les speed datings (cites ràpides) per lligar, però es van adaptar per tal de permetre que els participants milloressin el domini de la llengua i per perdre la vergonya xerrant amb diversos interlocutors en una mateixa sessió.

La Setmana pel català va tancar el dia de Sant Jordi amb la plantada d'una carpa informativa de l'entitat a l'espai de Rambla Catalunya destinat a les entitats. La parada va esdevenir un punt de trobada de socis, voluntaris i passavolants, i va comptar amb la participació de diversos autors que van signar llibres: des de Pau Vidal i Gerard Furest, amb qui Plataforma per la Llengua ha promogut la xerrada "Què n'hem de fotre, del català?", fins a Aitana Bonmatí, jugadora del primer equip femení del FC Barcelona, que va signar el llibre Totes unides fem força.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin