Notícies ← Altres notícies

Impartim sessions de dinamització lingüística als voluntaris de l’Hort Social de Premià de Mar

Una desena de persones en risc d'exclusió social es beneficien d'una formació que els ha de servir per comunicar-se millor amb els pagesos i reincorporar-se al mercat laboral

Des del mes de juny una desena de voluntaris de l'Hort Social de Premià de Mar participen a les sessions de dinamització lingüístia setmanals de català que organitza el grup local de Plataforma per la Llengua. Són aproximadament la meitat dels col·laboradors d'aquest projecte, impulsat i gestionat per un grup de voluntaris de la vila i tutelat per Càritas, que té com a objectiu formar persones en risc d'exclusió social en el conreu de l'hort i la recol·lecció de fruits i aliments per a l'autoconsum.

Les sessions les imparteix Jordi Ferret, voluntari del grup local de Plataforma per la Llengua de Premià de Mar, i s'organitzen els dimarts de 9 h a 9.30 h. L'objectiu, segons explica, és familiaritzar els treballadors amb l'idioma i que aprenguin vocabulari propi del món agrícola per tal de comunicar-se millor amb els pagesos i empresaris, que són els que els han de contractar, i molts, diu Ferret, són catalanoparlants.

Aquest és l'altre gran propòsit de l'Hort Social: facilitar la reincorporació al mercat laboral de les persones que hi treballen. En aquest sentit, Joan Sagués, voluntari de l'hort i també del grup local de l'ONG del català, destaca la feina que es fa a l'hora de donar a conèixer el projecte entre pagesos i empreses del sector.

Es tracta, a més, d'un projecte rodó: l'excedent alimentari que s'obté s'envia al centre de distribució solidària d'aliments (DISA) de Premià de Dalt, un espai gestionat per Càritas que ofereix menjar a famílies derivades dels serveis socials dels ajuntaments de Premià de Dalt i Premià de Mar. El consistori d'aquest darrer municipi també dona suport a la gestió de l'Hort Social.  

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin