Durant l'any 2021, Plataforma per la Llengua, en col·laboració amb el Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA), ha realitzat 52 tallers d'introducció a la memètica o llenguatge dels mems en instituts de secundària i batxillerat de tot el País Valencià. El mem, d'acord amb el Diccionari Normatiu Valencià, es defineix com «element informatiu, generalment una imatge, una frase o un vídeo de to humorístic, generat en internet o en altres mitjans audiovisuals». L'activitat relaciona l'educació amb els nous formats comunicatius, és a dir demostra l'aprofitament didàctic de les noves tecnologies.
El cicle de tallers de memètica, realitzat pels membres del col·lectiu Kalebarraka Pau Picó i Miquel Càrcel, va concloure amb una gran festa, la III Trobada de Memètika del País Valencià. Els objectius del projecte són promoure el valencià en els nous formats comunicatius, així com demostrar que els mems també poden ser educatius i útils com a eina per analitzar la societat actual en clau d'humor i de manera crítica. Igualment, durant els darrers anys, s'ha produït un increment de l'ús digital del valencià en les activitats d'oci, especialment en les adreçades a la joventut.
Les activitats del cicle han tingut difusió a través dels perfils de Twitter i Instagram @memetica2021. Els tallers s'han realitzat en instituts de Secundària de les comarques de l'Horta, l'Alacantí, la Marina Alta, la Marina Baixa, el Baix Vinalopó, el Camp de Túria, la Plana Alta, el Baix Segura, la Ribera Baixa, la Safor, l'Alt Palància, la Plana Baixa i a la ciutat de València.