Notícies ← Altres notícies

Comencem amb èxit el Correllengua de Santa Coloma de Gramenet

Un centenar de persones assisteix a l'acte d'obertura d'un festival que s'allargarà durant tot el novembre i que compta amb la col·laboració de Plataforma per la Llengua

Més d'un centenar de persones va assistir aquest diumenge 24 d'octubre al matí a la jornada d'inici del Correllengua de Santa Coloma de Gramenet. La vint-i-cinquena edició del festival, que compta amb la col·laboració de Plataforma per la Llengua, està dedicada a l'escriptora Isabel-Clara Simó i oferirà diverses activitats durant el mes de novembre.

L'acte d'inici va començar a les 11 h amb 'Els contes d'en Mimatura', un espectacle dirigit al públic familiar, i va continuar amb un taller i una ballada de sardanes a càrrec dels Amics de la Sardana i l'Associació Pro Aplec. L'escriptora Isabel-Clara Simó, morta a principis del 2020, va ser recordada a través d'una lectura de textos seus i la colla castellera Laietans de Gramenet es va fer càrrec de la lectura del Manifest del Correllengua, amb el suport del Consorci per la Normalització Lingüística (CNL) L'Heura. Després de més d'un any i mig de pandèmia, la colla va poder tornar a aixecar un castell i l'acte va concloure amb un concert de glosa a càrrec del grup TRÄ, format per Laia Pedrol i Marc Serrats.

El Correllengua continuarà el dia 3 de novembre amb una conferència sobre l'obra d'Isabel-Clara Simó, amb una sessió el dia 6 dedicada als poetes del Barcelonès Nord i amb una taula rodona el dia 18 sobre la situació del català a Santa Coloma. En aquest debat, que tindrà lloc a les 19 h a la Biblioteca del Fondo, hi participaran Albert Fabà, responsable d'Anàlisi i Avaluació del Consorci de Normalització Lingüística (CNL); Alexandra Sans, coordinadora de Dinamització i Assessorament del CNL de Santa Coloma; Marina Massaguer, sociolingüista del CUSC-UB, i Mireia Plana, vicepresidenta de Plataforma per la Llengua.

La col·laboració de l'ONG del català en els actes del Correllengua s'emmarca en el Pla d'Actuació Lingüística Integral de l'Eix Besòs, una iniciativa de Plataforma per la Llengua per oferir una imatge viva de la llengua com a eina de cohesió social i per promocionar el català entre les persones que no hi han pogut tenir contacte.

El Correllengua és una iniciativa de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i a Santa Coloma de Gramenet l'organització va a càrrec de diverses entitats de la ciutat i compta amb el suport de l'Ajuntament.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin