El divendres 24 de setembre, el grup local de Plataforma per la Llengua Barcelona va organitzar un debat titulat "El català, llengua comuna" a Ràdio Rambles, dinamitzat pel comunicador i membre del grup local Guillem Garcia. La taula rodona va comptar amb tres tertulians: Puri Pinto, escriptora del llibre Amb Q de formatge i professora de català d'ensenyament secundari obligatori; Hamza Alí Rajà, politòleg, traductor i mediador intercultural, i Lluís Cabrera, músic, escriptor i fundador del Taller de Músics. Tots ells són persones que van adoptar, en un moment de la seva vida, el català sense que aquesta fos una llengua familiar a casa seva.
La tertúlia es va centrar en dos temes principals: per una banda, què els va portar a aprendre català i, per l'altra, quins canvis els va aportar la incorporació de la llengua catalana a les seves vides.
El debat, que es va dur a terme amb motiu de les activitats de l'Associa't, va posar l'accent en la importància de no canviar de llengua. La tertúlia, que ja està disponible en línia, va concloure amb una reflexió compartida: abandonar la llengua per raons d'accent o de l'aspecte físic és una actitud que no ajuda a crear espais comunicatius en català per a aquelles persones que l'estan incorporant a les seves vides. El que necessiten, precisament, és poder-lo practicar.
D'altra banda, el diumenge 26 de setembre, el grup local també va organitzar una mostra de rumba i glosa, amb els músics Rafalito Salazar i Marcel Marimon. Els assistents a l'activitat, que es va dur a terme al centre cultural La Farinera del Clot, van poder recitar glosa o donar idees de continguts d'improvisació per als glosadors.
Així, Plataforma per la Llengua ha format part dels actes de la sisena edició de l'Associa't a la Festa, una activitat de les Festes de la Mercè, que té com a objectiu donar un espai a les diferents entitats i associacions de Barcelona.