Notícies ← Altres notícies

Vivim un estiu en català a l’Eix Besòs

Plataforma per la Llengua organitza, a través del projecte A l'eix Besòs, en català!, activitats durant el juliol i l'agost per als joves de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs

El Centre d'Arts Escèniques l'Excèntrica de Santa Coloma de Gramenet dedica el casal d'estiu a la millora de la competència comunicativa en llengua catalana

Plataforma per la Llengua ha engegat aquest estiu activitats per als més joves a través del Pla d'Actuació Lingüística Integral a l'Eix Besòs. Amb l'objectiu d'acostar la llengua d'una manera lúdica i distesa l'entitat ha posat a disposició dels veïns de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs un grapat d'activitats per gaudir d'un estiu en català.

Enguany, s'ha dut a terme al Centre d'Arts Escenes l'Excèntrica de Santa Coloma de Gramenet el primer Casal Lingüístic, amb un total de 16 participants. Durant tot el mes d'agost els nois i noies han treballat per millorar la competència comunicativa, ja fos verbal a través de l'oralitat, el cant i altres activitats, com també l'expressió no verbal a través del moviment, el teatre i altres disciplines artístiques.

Durant el mes de juliol, s'han organitzat al Centre Sant Jaume de la Fundació Carles Blanch de Badalona tallers de rap, rumba i glosa per als infants del barri de Sant Roc. Per una altra banda, 25 joves badalonins de la Fundació Pere Closa han pogut gaudir d'un taller de diversitat lingüística i un taller de màgia saludable.

A més, al Centre Català Comercial de Santa Coloma s'ha dut a terme un taller de reforç lingüístic per a deu nois i noies i Plataforma per la Llengua també ha organitzat un gran nombre d'activitats, entre les quals trobem gimcanes, un taller de Scrabble, tallers de poesia, un taller de mems, un altre de glosa i visites a diferents espais de la ciutat.

Totes aquestes activitats s'emmarquen en el Pla d'Actuació Integral A l'Eix Besòs, en català!, que es duu a terme d'una manera transversal en col·laboració amb les entitats socials i culturals dels municipis del Baix Besòs, i amb els agents educatius, esportius, etc. El passat mes de juliol l'entitat va presentar, a la Mina, la diagnosi de la situació sociolingüística de l'Eix Besòs i el projecte per promoure el català a la zona. L'acte es va desenvolupar al Casal Cívic de la Mina i va donar a conèixer el seguit d'accions i d'activitats adreçades a totes les franges d'edat. L'entitat vol promoure l'ús del català a la zona per augmentar la cohesió social i les oportunitats laborals dels habitants d'aquests municipis.

Per a aquest nou curs, Plataforma per la Llengua vol planificar noves accions a les diferents ciutats per continuar potenciant l'ús del català entre la població.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin