Notícies ← Altres notícies

El jurat dels Premis Martí Gasull i Roig ja ha triat 3 finalistes entre les 324 propostes presentades

El 15 de març es faran públics els tres finalistes que optaran a guanyar el guardó a l'exemplaritat en la defensa de la llengua

Carme Forcadell ha pogut tornar a participar, per primera vegada des que va ser empresonada, de manera plena a la reunió, juntament amb tots els altres membres del jurat

Els membres del jurat dels Premis Martí Gasull i Roig, que reconeixen la tasca a favor de la llengua catalana d'una persona o entitat del domini lingüístic, ja s'han reunit per valorar les 324 candidatures recollides aquestes últimes setmanes. El jurat ha escollit els tres finalistes del premi, així com el guanyador del Premi Especial del Jurat de la VIII edició, que es faran públics el 15 de  març.  A partir d'aquest dia, a través del web www.premimartigasull.cat, es posarà en marxa un període de votació popular per a decidir l'entitat o persona guanyadora del premi. L'acte de lliurament se celebrarà, si les mesures sanitàries ho permeten, al Teatre Poliorama de Barcelona el pròxim 19 d'abril. 

El jurat està format per personalitats de la cultura, la política i la societat catalanes. En aquesta edició en formen part el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder; Isona Passola, la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català; el periodista de RAC1 Joan Maria Pou; el director d'El Punt Avui, Xevi Xirgo; la mare de Martí Gasull, Pilar Roig; la directora general de La Bressola, Eva Bertrana; l'escriptora i artista plàstica, Anna Moner, i la que va ser Consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur. 

També forma part del jurat l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, empresonada de manera injusta i estretament vinculada amb la Plataforma per la Llengua. Forcadell ha pogut tornar a participar, per primera vegada des que va ser empresonada, de manera plena a la reunió, juntament amb tots els altes membres del jurat. En anteriors ocasions, l'entitat havia fet arribar la informació i documentació sobre els candidats a Forcadell i ella havia emès la seva valoració de la presó estant.

La Plataforma per la Llengua vol agrair un any més la tasca del jurat i el seu compromís amb la nostra organització.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin