Notícies ← Altres notícies

L’Ajuntament de Sitges aprova la moció en defensa de la unitat de la llengua

El consistori reconeix de manera explícita la unitat de la llengua i insta les institucions a aturar la fragmentació lingüística

La moció a favor de la unitat de la llengua, que la Plataforma per la Llengua va enviar als partits polítics arreu del domini lingüístic el passat octubre, es va aprovar dijous 11 de febrer a l'Ajuntament de Sitges. La moció ha comptat amb els vots favorables d'onze regidors dels grups d'Esquerra Republicana de Catalunya, Guanyem Sitges, Junts per Sitges, Nou Horitzó i els Comuns Verds de Sitges.

S'han abstingut els nou regidors dels grups del Partit dels Socialistes de Catalunya, Ciutadans, Sitges Grup Independent i El Margalló Independent per Sitges, Les Botigues i el Garraf.

L'aprovació de la moció és fruit del treball que està desenvolupant la delegació de la Plataforma per la Llengua a Sitges, creada l'estiu de l'any 2020. L'entitat continuarà treballant al Garraf per millorar en tots els àmbits la situació del català, el respecte dels drets lingüístics dels seus parlants i en reconeixement de la seva unitat i diversitat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin