Notícies ← Altres notícies

L’Agència de Protecció de Dades confirma que l’estudi de patis es va fer correctament

L'AEPD arxiva una denúncia de Ciudadanos que acusava l'ONG del català "d'espionatge" per haver fet un estudi sociolingüístic als patis d'escoles i instituts de zones urbanes de Catalunya.

Ciudadanos té una obsessió per perjudicar la llengua catalana i per difamar, dia sí dia també, sobre la Plataforma per la Llengua. Però els seus crits queden en això, ja que els fets provats demostren que només pretén fer soroll. Tant és així que l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha arxivat una denúncia de la formació taronja -que a les darreres eleccions espanyoles va perdre el 80% dels escons al Congrés dels Diputats- que fa un any acusava l'entitat "d'espionatge" per haver fet un estudi sociolingüístic als patis d'escoles i instituts de zones urbanes de Catalunya.

Segons va informar el portal Verificat i ha pogut confirmar la Plataforma per la Llengua, la denúncia de Ciudadanos ha quedat arxivada per l'autoritat pública independent encarregada de vetllar per la privacitat i la protecció de dades dels ciutadans.

L'ONG del català considera que l'arxivament d'aquesta denúncia per l'autoritat competent certifica que no va existir cap "espionatge" ni es van vulnerar les dades de l'alumnat, de manera que es confirma, un cop més, que el mètode sociològic emprat per fer aquest estudi va ser correcte i ajustat a la legalitat. L'entitat valora positivament aquest arxivament i demana al partit polític que cessi la seva croada d'insults diaris que vomita.

Tenint en compte que Ciudadanos s'ha referit a l'estudi sociolingüístic als patis d'escoles i instituts de zones urbanes de Catalunya nombroses vegades, la Plataforma per la Llengua ha intentat contactar amb el grup parlamentari al Parlament de Catalunya per explicar-los-el, tot i que la formació política ha ignorat tothora qualsevol diàleg o contacte.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin