El valencià forma part de la identitat d'Alacant - això és evident des del seu himne fins a les seues festes i menjars populars. Per això la Plataforma per la Llengua celebra el fracàs de la declaració institucional de PP i Vox a l'Ajuntament d'Alacant d'oposar-se a l'ensenyament del valencià, en el ple del 17 de desembre.
El delegat de la Plataforma per la Llengua, Manuel Carceller, ha declarat que «Les forces antivalencianes han fracassat en la seua defensa de la incultura, perquè no voler aprendre ni valorar el valencià a l'escola és una falta de respecte a la història i cultura alacantina, així com una manca de sentit democràtic. Des de la ignorància i la manipulació, s’ha volgut qüestionar la rellevància del valencià a la ciutat d’Alacant».
Segons la Plataforma per la Llengua, negar la realitat valencianoparlant d'Alacant és seguir amb el treball franquista, per a reprimir la llengua i cultura pròpia del poble alacantí. És indubtable que al segle XIX i al segle XX la gran capital del sud va ser un centre cultural actiu en llengua pròpia i un referent per a la resta del País Valencià, sols truncat per la dictadura feixista.
En opinió de l'entitat, la infàmia del “negacionisme valencià” d’Alacant, és a dir, el qüestionament de la identitat valenciana de la capital del sud, és un fruit més de la ideologia de la dictadura franquista, i dels seus fills ideològics.
Per a l'ong del valencià, «a Alacant i a tot arreu del país defensar la identitat valenciana és defensar la democràcia. La necessària promoció de la llengua pròpia és una activitat democràtica, d’igualtat de drets però també d’identitat, perquè el valencià representa la llengua i la cultura on Alacant es reconeix com a ciutat, tal com es demostra en la toponímia, en les festes i en tota la cultura popular alacantina».