El passat 19 d'octubre l'agrupació d'electors la Valldemossa que Volem va presentar la moció per la unitat de la llengua catalana, que posa en valor la diversitat de formes i expressions com a riquesa de l'idioma i rebutja qualsevol intent de fragmentació així com els impediments normatius i administratius per poder viure amb normalitat en català. La moció es va aprovar amb el suport dels dos regidors de la VqV i quatre del Grup Independent, una abstenció del Grup Independent i dos vots en contra del PP. Això és: 6 vots a favor, una abstenció i dos vots en contra.
A Felanitx, la moció, fa ser presentada de manera conjunta per part d'Unides Podem i el Bloc per Felanitx el passat 9 de novembre. En aquest cas, la votació va comptar amb els suports dels tres regidors del Bloc, els tres del PSIB i el d'Unides Podem; les abstencions dels sis representants del PP, els dos del PI i el d'un regidor no adscrit; i el vot en contra de l'extrema dreta de Vox. Per tant, 7 suports, 9 abstencions i un en contra.
Al text aprovat als dos consistoris s'acorda:
1.- Reconèixer i declarar la unitat de la llengua catalana, sense que aquest fet suposi menystenir altres denominacions existents.
2.- Rebutjar qualsevol mesura que imposi impediments normatius, administratius, tècnics o socials als ciutadans de les comunitats autònomes on aquesta llengua és oficial de poder viure amb normalitat i amb garanties aquesta unitat lingüística.
3.- Instar el Govern de l'Estat a reconèixer públicament i oficial la unitat de la llengua catalana, a corregir els serveis, ens i polítiques públiques que la qüestionen i a vetllar perquè cap institució pública o empresa privada de l'Estat espanyol fomenti el secessionisme lingüístic català en la seva activitat.
4- Notificar aquest acords al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat Valenciana i a les Corts valencianes, al Govern de les Illes Balears i al Parlament de les Illes Balears, al Govern d'Espanya, al Congrés dels Diputats i al Senat.
L'aprovació de diferents mocions a les administracions arreu del territori forma part de la segona fase de la campanya "Som 10 milions, som una llengua", duita a terme per l'entitat des de l'octubre del 2019, amb la qual es vol reivindicar la unitat de la llengua que parlam 10 milions de persones arreu del domini lingüístic i que denuncia també els intents de fragmentació lingüística de les diferents administracions.