En la trobada s'han convidat autors de mems com ara @culleraball, @horta_valenciana, @kalebarraka, @peimpampum, @valencia._.ball, @valencianismes i @xufet, amb perfils a Instagram i a unes altres xarxes socials.
En Memètika 2020 cal destacar la participació d'Amparo Pons i Carles Penya-roja, de la biblioteca de L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia, institució que s'ha interessat pel mem com una nova forma de comunicació. El mem és un tipus de llenguatge visual de síntesi, hereu del còmic. Es tracta de missatges crítics i còmics sobre la societat, la política, els esports o la música, amb capacitat de resposta immediata a l'actualitat.
Carles López Cerezuela, expert en comunicació multimèdia, coordinarà Memètika 2020. El professor defensa potenciar l'ús del valencià a internet, a través dels mems. Igualment destaca la utilitat educativa dels mems, per a explicar continguts de ciències socials als alumnes de Primària i Secundària. Per a donar un sentit lúdic i participatiu a l'acte, hi haurà un concurs de creació de mems sobre la trobada, entre tots els assistents. D'altra banda, la Plataforma per la Llengua ofereix una jornada sobre memètica i promoció lingüística, adreçada als alumnes de Batxillerat.