Notícies ← Altres notícies

Juga amb els nostres efectes a Instagram i defensa la llengua!

La Plataforma per la Llengua incorpora dos filtres al seu perfil d'Instagram relacionats amb la campanya "Som 10 milions, som una llengua" i la petició perquè Disney+ incorpori el català

L'ONG del català ha creat dos jocs a través d'efectes al seu perfil d'Instagram que contribueixen a donar visibilitat a dues de les campanyes actives de l'entitat.

D'una banda, "Som 10 milions, som una llengua", que reivindica la unitat de la llengua catalana i denuncia la fragmentació lingüística que practiquen administracions i empreses, i que compta amb prop de 18.000 adhesions al portal som10milions.cat.

I, de l'altra, la petició perquè Disney+ incorpori el català, tant als títols del seu catàleg que ja tenen una versió disponible en la nostra llengua com a la mateixa interfície de la plataforma de vídeo en línia, a la qual ja hi han donat suport més de 27.000 persones a través del portal canvia.cat.

Una mateixa llengua, 13 denominacions possibles

L'efecte de la campanya "Som 10 milions, som una llengua" planteja una ruleta amb la forma d'una tomata (símbol de la campanya) i 13 resultats possibles, corresponents a 13 denominacions de les diverses varietats del català.

L'objectiu del joc no és altre que traslladar la idea que totes són denominacions vàlides per anomenar la mateixa llengua. La conclusió és que, en diguem com en diguem, som 10 milions de ciutadans europeus que la compartim!

Quina pel·lícula en català t'agradaria veure a Disney+?

En el cas de l'efecte de Disney+, el joc ens pregunta quin títol en català voldríem veure a la plataforma de vídeo en línia de Disney. Totes les possibles respostes corresponen a pel·lícules disponibles al catàleg, que compten amb una versió en català ja existent, però que a hores d'ara no podem gaudir a Disney+.

Posa en marxa la ruleta i estigues atent al moment d'aturar-la: la teva resposta podria ser un clàssic de Disney, una pel·lícula de Pixar, un títol de l'univers Marvel o alguna de les entregues de la saga Star Wars!

Tots dos efectes estan disponibles a la portada del nostre perfil d'Instagram, fent clic a la icona de la careta somrient que es troba a sota de les històries destacades. Entra-hi, prova'ls i comparteix el resultat a les teves històries!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin