La directora de la Plataforma per la Llengua, Neus Mestres, i el delegat de l'entitat al País Valencià, Manuel Carceller, van reunir-se el passat dijous 7 de novembre amb l'alcalde de València, Joan Ribó, dins la ronda de visites institucionals que aquestes setmanes està realitzant l'ONG del valencià, amb el propòsit de conèixer les polítiques lingüístiques que es duran a terme des de les institucions valencianes en aquesta nova legislatura.
La delegació de la Plataforma per la Llengua ha pogut mostrar a l'alcalde Ribó la campanya "Som 10 milions. Som una llengua", recentment engegada per l'entitat. La campanya té per objectiu conscienciar les administracions i la ciutadania de la necessitat de treballar conjuntament en polítiques públiques, que promoguen la coordinació cultural i lingüística entre tots els territoris de llengua catalana, d'una manera efectiva. L'objectiu general és aturar el secessionisme lingüístic promogut per algunes entitats, empreses i administracions de l'Estat. Durant la reunió també es van comentar diverses iniciatives de la Plataforma per la Llengua d'alt contingut social, com l'edició de les guia lingüística Buna al valencià, pensada per a la comunitat d'origen romanés; Salam al valencià, apta per a la comunitat araboparlant; i Bienvenidos al valenciano, adreçada especialment als immigrants d'origen sud-americà. Tant l'Ajuntament com la Plataforma per la Llengua van coincidir en la idea que el valencià és una eina transversal clau per garantir la cohesió social i la inclusió de la nova ciutadania, perquè contribueix a assolir l'arrelament de tots els conciutadans i reduir les desigualtats socials.
Finalment, els representants de la Plataforma per la Llengua i de l'Ajuntament de València es van comprometre a estudiar la possibilitat de col·laborar en projectes futurs, per a promoure el valencià com a veritable element de cohesió social.