Notícies ← Altres notícies

El servei de préstec d’obres audiovisuals de l’eBiblioCat ja ofereix el web i un catàleg en català

L'eBibliocat ja ofereix el servei de préstec d'audiovisuals en català i un catàleg de més de 200 obres disponibles en aquesta llengua (bé sigui en versió original, bé doblada o subtitulada).

Arran d'una queixa presentada per l'usuari Ernest Frigola l'octubre de l'any passat, la Plataforma per la Llengua va aconseguir que el servei introduís per primera vegada pel·lícules en català, a través del catàleg de FilminCAT. A més, l'ONG del català també ha aconseguit que es tradueixin a la nostra llengua la major part de les descripcions. Després d'uns mesos d'adaptació a aquests canvis, doncs, el servei ja es pot emprar amb normalitat en català (a excepció d'algunes paraules que encara no s'han traduït).

El servei de préstec d'obres audiovisuals de la plataforma digital eBiblioCat inclou més de 2.000 títols de pel·lícules, curtmetratges, enregistraments de concerts i documentals distribuïts per Filmin i per FilminCAT. Es pot accedir a aquests continguts digitals amb el carnet d'usuari d'una biblioteca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i identificant-se a la biblioteca digital eBiblioCat (http://ebiblio.cat). Actualment, aquest servei permet la visualització en streaming de fins a vuit documents cada mes (dos a la setmana). El visionat es pot fer tant des d'ordinadors com dispositius mòbils mitjançant accés per web o aplicació (Android i iOS).

L'eBiblioCat és el servei de préstec digital de les biblioteques públiques de Catalunya, que ofereix milers de títols de llibres electrònics i audiovisuals de manera gratuïta. Aquest projecte és fruit de la col·laboració del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i el Consorci de Biblioteques de Barcelona, amb el suport del Ministeri de Cultura.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin