Notícies ← Altres notícies

El fabricant de les motos elèctriques Silence ja incorpora el català al web i alguns catàlegs

L'empresa catalana Scutum ha afegit la llengua després de les peticions realitzades per la Plataforma per la Llengua

El catàleg d'un dels seus models insígnia, la moto S01, ja està disponible en català

Després del contacte establert per la Plataforma per la Llengua i les peticions expressades a Scutum, empresa catalana que fabrica les motos elèctriques Silence i bateries per a scooters elèctrics, el web del fabricant ja està disponible en català. A més, la llengua s'està introduint als catàlegs dels seus models, com el S01, una de les motos més populars de la marca Silence.

Les motos Silence es fabriquen a la planta que l'empresa té a Molins de Rei, amb capacitat per crear 10.000 unitats de motos per any i 12.000 unitats de battery packs.

La marca Silence segueix així el precedent d'altres fabricants que s'han adaptat a la realitat social dels territoris de parla catalana. Per exemple, Sunbike Electric, una empresa coreana que té la seu europea a Barcelona i el web en català. També és el cas de l'empresa de motos catalanes Rieju, que ara també fabrica motos elèctriques de mobilitat urbana a banda dels models de ciclomotors i motocicletes no elèctriques.

Compartir moto elèctrica, un fet en català

També està força normalitzat l'ús del català per part d'empreses que gestionen serveis de motos elèctriques compartides per a ciutat. Per exemple, Scoot, que utilitza motos Silence de Scutum, té el web i l'aplicació mòbil per compartir la moto en català. També els té Muving, tot i que les motos que fa servir (les Muvi de Torrot, de fabricació a casa nostra) encara no tenen el web en català.

Tota la resta d'empreses rellevants d'aquest sector que actuen a casa nostra, sense excepció, tenen el web i l'aplicació mòbil en català. Aquest és el cas de Yego, Motit o Ecooltra.

Crida a seguir l'exemple de Scutum, Sunbike Electric i Rieju

Des de la Plataforma per la Llengua fem una crida a altres marques de motos elèctriques que fabriquen a Catalunya i encara no tenen el web en català. És el cas de VOLTA Motor Company, amb seu i fabricació a Figueres, i Torrot, que té la gamma MUVI de motos elèctriques i una planta de producció a Salt. Tampoc no té el web en català l'empresa madrilenya Bultaco, que té planta de producció a Catalunya i fabrica també models elèctrics.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin