El primer debat serà el dimecres 3 d'octubre, per parlar del cinema en català, amb Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, i amb Elena Subirà, responsable de Relacions Institucionals, Marketing i Fundraising del DocsBarcelona. L'ONG del català considera una anomalia internacional que una llengua amb deu milions de parlants com és el cas de la catalana no arribi al 5 % de presència al cinema.
Els videojocs i la situació del català a la indústria seran els protagonistes del següent debat, el dimecres 10 d'octubre. Hi intervindran Jordi Sellas, gestor d'empreses culturals, i Francesc Felipe, creador de GamingCat.
El 17 d'octubre el debat girarà entorn de l'oci nocturn i la poca presència que hi té el català. Xavier Franquesa, empresari de l'oci nocturn, i Jaume Piquer, promotor d'espais de lleure, compartiran el seu punt de vista sobre la situació de la llengua en el món de la nit.
L'últim «Què me'n dius?» serà sobre la música en català, el 24 d'octubre. Recentment, un estudi de la Plataforma per la Llengua ha posat en evidència que el 60 % de les ajudes públiques de la Generalitat de Catalunya van a projectes on el català és minoritari (menys del 25 %). Gemma Recoder, directora del Canet Rock, i Marçal Lladó, fundador de la discogràfica Bankrobber, conversaran sobre la situació del català a la música. Què podem fer perquè arribi a un públic més ampli?
Tots les converses seran a les 19 h a la seu de l'SGAE, al Passeig Colom 6 de Barcelona, i com és habitual oferirem una copa de cava al públic assistent, que podrà participar en el debat formulant els seus dubtes i preguntes.
Per a una millor organització, us demanem que confirmeu l'assistència a través d'aquests formularis:
- Què me'n dius del català al cinema?
- Què me'n dius de l'oferta de videojocs en català?