Notícies ← Altres notícies

Els alumnes de l’Institut Ribot i Serra de Sabadell presenten el vídeo clip de rap en català «El futur és nostre»

La iniciativa de la Plataforma per la Llengua ha comptat amb la col·laboració de la Fundació SGAE en la producció i enregistrament d'aquest tema, escrit pels escolars i adaptat i musicat pel raper sabadellenc Nel·lo C. La coreoagrafia del videoclip, dirigida pel dramaturg Lluís Elías, ha donat protagonisme als alumnes del districte sisè de Sabadell,  on el català hi té poca presència.

«El futur és nostre, i junts fem força per canviar el demà, enfront i en contra de tota adversitat». Això és el que volen els alumnes de quart d'ESO de l'Institut Ribot i Serra de Sabadell i així ho han cantat i gravat a ritme de rap. "El futur és nostre" és el títol del videoclip que el passat divendres, 8 de juny, van presentar al Casal Cívic Rogelio Soto de Sabadell i que ha significat la culminació del taller de rap que han fet al llarg del curs.

Al videoclip, els alumnes canten en diferents espais: a l'institut, als carrers del seu barri i a l'estudi de gravació de la seu de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) a Catalunya quan es van posar davant del micròfon per enregistrar aquest tema. El vídeo, la coreografia del qual ha dirigit el dramaturg Lluís Elías, es complementarà amb un altre clip d'entrevistes a aquests adolescents, d'entre 12 i 16 anys, on expliquen com veuen el seu futur personal i professional.

A la lletra del clip, els joves mostren ambició per un futur millor, volen obtenir la igualtat i que "els pensaments puguin fluir". Reclamen que "tots mereixem una oportunitat, per gaudir la felicitat" i diuen que "per ser lliures de veritat. hem d'optar per la diversitat". El videoclip es pot veure a les xarxes socials de la Plataforma per la Llengua.
 
Un rap per promoure l'ús social del català

El taller de rap en català és una activitat del Pla d'Actuació Lingüística Integral de Sabadell, que des de fa un any i mig impulsa l'ONG del català i organitza amb la Fundació Vincle al districte sisè d'aquesta ciutat. L'objectiu d'aquesta activitat musical és introduir i dinamitzar l'ús social de la llengua entre el jovent, en aquest cas directament dins el marc del seu centre escolar on s'han detectat dèficits lingüístics. Conjuntament amb aquesta activitat, també s'han impartit tallers de diversitat lingüística, de glosa, de mems i un destinat al reforç lingüístic, que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Sabadell i la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa".

El taller de rap es va desenvolupar puntualment a principi de curs amb estudiants de 2n d'ESO. Vist l'èxit, aquest any es va introduir com a activitat extraescolar, però després de la positiva valoració pedagògica l'equip directiu va decidir incorporar-lo dins l'horari escolar de 4t d'ESO, com a part de les assignatures de Música i Educació visual i plàstica.

Aquesta és la segona vegada que la Fundació SGAE i la Plataforma per la Llengua col·laboren en un projecte conjunt. La primera va tenir lloc els darrers mesos de 2017 amb motiu del taller «Creació d'un muntatge teatral» a càrrec de Ricard Borràs, dramaturg i director escènic, adreçat també als alumnes de l'Institut Ribot i Serra de Sabadell.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin