Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua impulsa els tallers de creació de mems en català

Durant el primer trimestre del 2018 es va fer un pla pilot a cinc instituts catalans. Després de l'èxit d'aquesta iniciativa, l'ONG del català vol estendre els tallers per altres instituts d'arreu del domini lingüístic.

Els instituts Ribot i Serra, Puigvert, La Salle Comtal, Can Peixauet i l'Escola Betúlia han estat els primers a participar en els tallers de creació de mems en català impulsats per la Plataforma per la Llengua. Aquest pla pilot va consistir en nou sessions d'entre una hora i mitja i dues hores en què es va reflexionar sobre l'ús del català a Internet i es van donar les eines necessàries als alumnes perquè poguessin crear els seus propis mems. Després de la bona acollida per part dels diferents centres on s'ha realitzat el pla pilot, l'ONG del català vol donar continuïtat a la iniciativa i incrementar el nombre d'instituts participants. El contingut i la dinamització d'aquesta activitat han estat dissenyats per Tasca Projectes d'Animació Sociocultural i el projecte ha comptat amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Sabadell i l'Ajuntament de Barcelona.

Durant els darrers anys els mems s'han convertit en un fenomen viral i un dels grans protagonistes del món virtual. Aquestes creacions amb missatges crítics i còmics tracten de l'actualitat política, els esports o la música, entre molts altres temes. Després d'analitzar alguns d'aquests continguts virtuals, la Plataforma per la Llengua va detectar-hi una presència gairebé inexistent del català. Per tal de contribuir a revertir aquesta situació i a normalitzar l'ús del català a la xarxa, l'entitat ha impulsat diverses accions com aquests tallers o la campanya conjunta amb Ycom.cat, "Mems en català", que té l'objectiu de crear, traduir i difondre mems en llengua catalana a través de Twitter i Instagram. Si vosaltres també voleu compartir els vostres mems ho podeu fer amb l'etiqueta #memsencatalà.

Perquè al món virtual també volem viure plenament en català!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin