Notícies ← Altres notícies

“Etiqueta’t en català”, la pàgina web definitiva sobre l’etiquetatge en català a Catalunya

El portal "Etiqueta't en català" ofereix informació als ciutadans, les empreses i l'Administració sobre la situació del català en l'etiquetatge i també fa conscienciació sobre els drets lingüístics.

La novetat principal de la pàgina web és un cercador de productes etiquetats en català perquè els consumidors disposin de més informació a l'hora de fer la compra.

La Plataforma per la Llengua ha creat una pàgina web per a informar els ciutadans, les empreses i les administracions de la situació de l'etiquetatge en català a Catalunya. La pàgina, "Etiqueta't en català" (www.etiquetatencatalà.cat), fa conscienciació sobre els drets i els deures lingüístics, promou l'etiquetatge en català per motius d'igualtat, no-discriminació i responsabilitat social de les empreses, i detalla quins preceptes legals blinden la llengua en l'etiquetatge.

L'aportació més destacada d'"Etiqueta't en català" és un cercador de marques de productes alimentaris etiquetats en català que permetrà que els ciutadans, les empreses i les administracions facin les compres amb plena consciència lingüística. Aquesta eina, que facilita als consumidors l'accés a la informació, permetrà que el mercat s'adapti més correctament a les preferències dels usuaris i també facilitarà la tasca del sector públic a l'hora de supervisar que l'etiquetatge dels productes que es comercialitzen a Catalunya respecti els drets lingüístics que preveu la llei 22/2010, del Codi de Consum. La Plataforma per la Llengua confia que la circulació més fluida d'informació sigui un gran incentiu perquè les empreses que són reticents a etiquetar en català modifiquin aquesta actitud i garanteixin els drets lingüístics dels consumidors catalanoparlants.

D'altra banda, la pàgina web també disposa d'un apartat perquè els ciutadans puguin adreçar a la Plataforma per la Llengua consultes i queixes pel que fa als incompliments dels drets lingüístics. D'aquesta manera, l'ONG del català ha incorporat una via de comunicació nova amb la ciutadania, per a poder-la assessorar i assistir en la defensa del dret de viure en català, una tasca que l'entitat ja fa des de la seva fundació l'any 1993. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin