Durant els primers dies del curs escolar, la Plataforma per la Llengua ha repartit més de 5.000 agendes escolars entre l'alumnat de primària i secundària dels territoris de la Franja i el País Valencià, unes zones catalanoparlants però amb predomini del castellà, que crea una diferència d'oportunitats entre els joves.
L'ONG del català va recollir més de 14.000 euros en donatius que han servit per a poder fer les agendes de la Franja i imprimir-ne i distribuir-ne prop de 4.000 exemplars. El repartiment s'ha fet per segon any als centres escolars amb una normalitat absoluta i ha comptat amb el suport del Moviment Franjolí per la Llengua i el Casal Jaume I de Fraga.
D'altra banda, la Plataforma per la Llengua País Valencià ha repartit per primera vegada prop d'un miler d'agendes en valencià entre l'alumnat de primària i secundària de les comarques del Baix Segura i el Vinalopó Mitjà amb l'objectiu de potenciar la llengua pròpia en el transcurs del curs acadèmic. El repartiment s'ha fet en col·laboració amb la coordinadora de professorat El Sud Trenca El Silenci i serveix per a donar suport a l'alumnat que ha decidit triar l'ensenyament en la nostra llengua a les comarques del sud del país.
Les agendes, editades i maquetades per l'Associació Agendes de la Terra, proposen continguts que es basen en diverses iniciatives socials, posen en relleu diferents dates de l'àmbit lingüístic català i afavoreixen la inclusió de dades referencials de la Franja, el Baix Segura i el Vinalopó Mitjà, respectivament, com ara els mapes comarcals, referències a autors locals o la toponímia pròpia correcta. Entre les novetats hi ha el decàleg "Una llengua viva és una llengua que es parla" i el calendari escolar i festiu adaptat.