Notícies ← Altres notícies

Cloenda de l’exposició "Mirades i veus del català" a Campoamor

El passat 29 de juny la Plataforma per la Llengua va organitzar l'acte de cloenda de l'exposició Mirades i veus del català, que ha estat instal·lada al Casal Cívic Rogelio Soto de Campoamor, un barri del sud de Sabadell, durant tot el mes de juny. 

L'exposició constava de deu plafons dedicats a diferents testimonis nouvinguts que han adoptat el català i l'han fet seu. Va ser promoguda per La Plataforma per la Llengua, el Consorci per a la Normalització Lingüística i té com objectiu formenter l'ús social del català com a llengua comuna i destacar l'esforç de les persones nouvingudes envers l'aprenentatge del català.  

L'acte va consistir primer de tot en la projecció d'un vídeo sobre l'exposició amb testimonis que explicaven la seva experiència d'aprenentatge del català. Seguidament van parlar tres testimonis que havien adoptat el català: el Pepe, provinent de Granada, va arribar fa molt de temps i va aprendre català per respecte a la cultura; el Yasser, d'origen marroquí, va arribar fa gairebé dues dècades i va explicar que el seu català va estar un temps "en construcció" i que la gent amb qui mirava de parlar en català li canviava al castellà per les dificultats que tenia al principi, i l'Anna, d'origen polonès, que fa un any encara no que va arribar a Barcelona, va mostrar agraïment a la Plataforma per la Llengua per haver-li donat recursos per aprendre la llengua, perquè va participar en un grup de conversa i en un taller d'acompanyament lingüístic en català a Ciutat Meridiana. Finalment, es va oferir berenar als assistents, orxata i fartons, per passar la calor.

Aquesta activitat és la primera actuació que porta a terme la Plataforma per la Llengua dins el Pla d'Actuació Lingüística Integral a Sabadell sud, que pretén promocionar el català i oferir-ne recursos perquè la ciutadania el faci seu i d'aquesta manera construïm entre tots una societat més justa i cohesionada.  A Sabadell, també en català!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin