Notícies ← Altres notícies

A Decathlon se li acaba la tinta a l’hora d’etiquetar en català

L'empresa de productes esportius Decathlon menysprea el català en l'etiquetatge dels seus productes ja que no el fa servir tot i disposar d'espai i ser un requisit legal. L'ONG del català reclama que s'apliqui el Codi de Consum i s'etiqueti, també, en català. A més, la versió catalana del portal web de Decathlon no és completa i presenta certes dificultats d'accés.

La Plataforma per la Llengua ha constatat, un cop més, que si les empreses no etiqueten en català i prefereixen incomplir la legislació, al mateix temps que no tenen en compte els consumidors catalanoparlants, és només per una qüestió de voluntat empresarial. Ara la prova la tenim a l'empresa Decathlon. Veiem com alguns dels seus productes venen acompanyats de fulletons amb la informació d'ús impresa en nombroses llengües, però no pas en català. Per exemple, la informació de seguretat d'un bastó de caminar que comercialitza Decathlon a través de la seva marca blanca, Quechua, es troba en un total de 28 llengües, entre les quals no hi ha el català. Així, idiomes amb tants parlants com l'eslovè o tan propers com el persa o l'indonesi sí que es troben disponibles per als consumidors catalans de béns de Decathlon mentre que el català, que és requisit legal, no pot trobar-se enlloc. La situació encara és més xocant quan es constata que al fulletó d'informació del bastó de caminar hi ha fins a 6 plecs en blanc que podrien incloure informació en altres llengües, com la pròpia del país. Per tant, només cal voluntat empresarial o una mica més de tinta per respectar els seus clients de territoris de parla catalana.

La Plataforma per la Llengua vol denunciar aquesta actitud i demana a les autoritats competents que s'assegurin que la llei del Codi de Consum i els drets dels parlants de català no siguin vulnerats per empreses com Decathlon. L'ONG del català també exigeix a Decathlon i a la resta d'empreses incomplidores que mostrin més respecte pels catalanoparlants i que tinguin tanta cura a l'hora de complir la legislació del Parlament de Catalunya com la que mostren quan s'adapten a les nombroses normatives impositives del castellà.

Aprofitem l'ocasió per encoratjar novament Decathlon a completar la versió de la seva pàgina web en català (només es troba parcialment en la nostra llengua) i a no amagar-la a la pàgina web general de l'Estat: si a la pàgina web de Decathlon a Bèlgica es pot triar la llengua de la interfície, fóra bo que a la de l'Estat espanyol també es pogués.


En les imatges que adjuntem en aquesta notícia podem veure com el full desplegable dels bastons de caminar no inclou el català, però sí 28 altres idiomes: anglès, francès, espanyol, alemany, italià, neerlandès, portuguès, polonès, hongarès, romanès, eslovac, txec, eslovè, búlgar, croat, suec, grec, turc, rus, vietnamita, indonesi, xinès tradicional, japonès, xinès simplificat, tailandès, coreà, àrab i persa.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin