Actualment les xarxes socials són eines comunicatives fonamentals en tots els àmbits. En el cas de l'activisme es converteixen en una de les fórmules més efectives per a la comunicació interna i externa, a causa de la dificultat que tenen els col·lectius dels moviments socials per accedir als circuits i mitjans de comunicació tradicionals. Amb l'ús de les xarxes socials, les possibilitats d'accés per arribar al públic general es multipliquen, i amb elles les possibilitats que les reivindicacions que defensen aquests col·lectius aconsegueixin suport popular.
Així doncs, a les Jornades Futur en Acció: Joves, Activisme, Comunicació i Xarxes que acollirà el Centre de Cultura Contemporània de València, hi participaran multitud de ponents que contextualitzaran i desenvoluparan una anàlisi més acurada d'aquesta realitat. El dia 24 de novembre, la jornada centrarà esforços a determinar quin és el paper de les xarxes socials en la difusió de la cultura, i acabarà amb jocs i festa a la nit. L'endemà, dia 25, tindrà lloc la taula rodona "Xarxes socials i activisme: nous enfocaments per als moviments socials", on hi participaran l'associació de ciutadania i comunicació ACICOM, l'associació CIE's NO, un representant de la campanya Boicot, Desinversió i Sancions a l'ocupació israeliana a Palestina, un representant de l'associació LGBTI MARIola i la Plataforma per la Llengua. L'historiador i escriptor Francesc Marco serà l'encarregat de presentar la tasca de l'ONG del català i de com aquesta utilitza les xarxes socials en la defensa i promoció de la llengua catalana. Marco és un dels membres més joves de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua i director de la revista de l'entitat La Corbella.
Durant la tarda del 25 se celebrarà la taula rodona sobre mitjans de comunicació alternatius i quin ús fan de les xarxes socials, on hi participaran periodistes de La Directa, de Ràdio Terra, de RàdioKlara, de Ràdio Malva i de La Veu PV. Un cop finalitzada la taula, les jornades enllaçaran amb la manifestació contra la violència de gènere i un concert feminista contra la violència masclista amb motiu del 25-N.
L'endemà, la jornada serà clausurada després d'un taller de Màrqueting social per a activistes a càrrec d'un responsable d'ACICOM, en el qual es treballaran els principis bàsics d'estratègia comunicativa, la gestió de l'agenda mediàtica, la creativitat i el concepte de "meme" social.
Per a més informació, consulta el programa.