La campanya exposava que les grans distribuïdores, que tenen la seva seu a Madrid, han rebut ajuts públics de centenars de milers d'euros per a la promoció i el doblatge en català de les seves pel·lícules i, malgrat això, l'oferta no ha variat en aquests darrers anys. Les últimes xifres oficials (2014) assenyalen que l'oferta en català es troba en un irrisori 3% de tota la cartellera. Tampoc hi ha hagut cap tipus de retorn econòmic a l'Administració amb la recaptació aconseguida pel taquillatge d'aquestes projeccions.
Per aquest motiu, la Plataforma per la Llengua va posar a disposició del públic un formulari (encara vigent) per enviar una carta de reclamació a les grans distribuïdores del cinema i se'n van trametre més de 3.000. A partir d'aquesta demanda, la Plataforma per la Llengua va escriure a FEDICINE, la federació que representa els distribuïdors amb seu a Madrid, per demanar que posessin fi a la mala praxi amb les subvencions, que augmentessin l'oferta en català als cinemes, i que milloressin les condicions en les quals s'ofereixen (publicitat, sessions, format 3D, etc.) de manera que progressivament s'equipari a l'oferta en castellà.
Des de la Plataforma per la Llengua agraïm aquestes signatures, perquè per primera vegada s'ha posat de manifest aquest greuge comparatiu respecte a la resta d'espectadors de l'Estat espanyol. En aquest sentit, animem a tothom a continuar denunciant aquesta situació del tot insostenible.
Per conèixer les sessions de cinema en català que es programen podeu consultar la web de cinema de la Generalitat de Catalunya i descarregar-vos l'aplicació mòbil CinemaCAT (per a sistemes operatius Android i iOS).
A més, aquest estiu, la Plataforma per la Llengua programa un any més cinema en català a la fresca. Es podran veure diverses projeccions al Refres.CAT de Sabadell i al Cine-Pícnic d'Arenys de Mar.