Notícies ← Altres notícies

Plataforma per la Llengua i WICACC demanen a Spotify la implementació d’una versió en llengua catalana

Plataforma per la Llengua i WICACC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d'Àmbits Cívics) han enviat recentment comunicacions a  la seu internacional i a la delegació estatal del popular programari privatiu suec de flux de dades de música Spotify, per demanar que ofereixen una versió en la nostra llengua.

Actualment, el popular programari disposa de 20 versions lingüístiques i algunes de les llengües utilitzades tenen menys o un número similar de parlants que el català, com ara el finès, el grec, el suec i l'hongarès. Per això, les entitats consideren perfectament raonable la demanda d'una versió de Spotify en la nostra llengua.

En la comunicació enviada a l'empresa sueca, les entitats destaquen que el català és la catorzena llengua més parlada de la Unió Europea, amb més de 10 milions de parlants i que és una llengua molt activa en l'àmbit de les noves tecnologies, on ja disposa d'una notable presència. Per exemple, grans empreses del sector com Google, Facebook, Twitter, Apple o Samsung ja l'utilitzen de manera generalitzada en els seus productes i serveis.  

A més, la Plataforma per la Llengua i WICACC es volen sumar a la campanya @spotifyencatala, impulsada per la societat civil, que també reclama a la multinacional sueca una versió en català del seu programari. Estem plenament convençuts que entre tots, aconseguirem que aquest 2015 Spotify incorpori el català com a llengua de ple dret al seu programari.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin