Notícies ← Altres notícies

Resposta a l'intent de suprimir el títol de filologia catalana

La Plataforma per la Llengua respon a l'intent de suprimir la titulació de Filologia Catalana per part del Govern Espanyol i demana blindar aquest títol en el text dels nous estatuts del País Valencià i del Principat de Catalunya. La supressió d'aquest títol constituiria una agressió i una discriminació dels residents als territoris de parla catalana, enfront dels altres ciutadans que conviuen sota les fronteres de l'estat, que mantindrien al títol de filologia hispànica.

Davant de l'intent de suprimir la llicenciatura de Filologia Catalana per part de la Comissió d'experts del Ministeri d'Educació del Govern de l'Estat, la Plataforma per la Llengua vol posar de manifest les següents consideracions:

  1. Que aquest fet suposaria una molt greu discriminació a la llengua catalana i als seus parlants i als ciutadans que viuen sota les fronteres de l'estat. La finalitat de tota carrera filològica és preparar a l'alumnat perquè tingui les màximes capacitats en una determinada llengua. Els filòlegs han de ser els encarregats de vetllar pel bon ús i funcionament d'un idioma.
  2. Que amb aquest intent d'eliminar la llicenciatura de filologia catalana i unir el seu estudi amb d'altres llengües que fins i tot parteixen de diferents sistemes lingüístics, el català quedaria en inferiors condicions que d'altres llengües de l'estat com pot ser l'espanyol. Mentre la carrera de filologia hispànica manté la seva estructura completa, la de Filologia Catalana desapareixeria. Per tant, la Plataforma per la Llengua entèn que ens trobem davant d'una discriminació lingüística de màxim nivell. La llengua catalana, i per tant tot habitant del territori de llengua i parla catalana, no es pot quedar orfe d'un camp tant important com és el seu estudi científic màxim.
  3. Que considera de poca democràcia l'actitud de l'estat espanyol, que pretén discriminar de nou els ciutadans per raó de llengua i cultura, establint un cop més ciutadans de primera i ciutadans de segona, donant-los totalment un tracte de colònia.
  4. Que demana als partits polítics la necessitat d'un estatut fort que doti la Generalitat de poders suficients per tal de protegir tant els ciutadans com la seva llengua de les agressions de l'estat, i que blindi per sempre més qüestions com la titulació de la llengua catalana.
  5. En resum, la Plataforma per la Llengua reclama el manteniment de la llicenciatura de Filologia catalana i demana que es tingui consideració especial per ser l'estudi de la llengua oficial i pròpia del país i parlada per prop del 25% dels ciutadans de l'Estat Espanyol.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin