L'èxit de participació a l'acte va superar les expectatives. El Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic (PINA), de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i el Servei de Català havien difós l'acte en equipaments municipals, a la Xarxa d'Entitats per la Llengua, a les escoles i en alguns establiments regentats per persones magribines, però la implicació tant de l'Associació de Dones la Frontissa com de la Comunitat Mesquita Al Furkan, de Vilanova, va ser clau per assegurar la important presència d'aquest col·lectiu a la presentació.
Carme Forcadell va convidar les persones araboparlants a tenir el català com a llengua d'adopció, i els catalans, a no canviar de llengua davant d'una cara, d'un color de pell o d'una indumentària diferents. La representant de la Plataforma per la Llengua va afirmar que la llengua és el nostre bé més preuat i que hem d'ajudar aquestes persones a parlar-la. Per la seva banda, Mohamed Halhoul va dir que "un país que t'acull és un país que també t'acabes fent teu, que t'acabes estimant; i saber-ne la llengua, en aquest procés, és clau". També va afirmar que "l'esforç val la pena, perquè t'ajuda de seguida a fer-te teva aquesta nova terra que t'acull".
Després d'aquestes dues intervencions, es va fer una breu explicació dels espais on es pot aprendre català a Vilanova i la Geltrú i, finalment, l'acte es va cloure amb un tast de rebosteria magribina, acompanyada d'una tassa de te amb menta, que van portar les dones musulmanes, fet que va permetre tancar la presentació en un bon ambient i amb el català com a llengua predominant de les converses que van protagonitzar els assistents.
L'Escola d'Adults Teresa Mañé, l'Associació Cultural Islàmica de Vilanova i la Geltrú, l'Associació de Dones la Frontissa, Càritas, el Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic i el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf (Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú) van organitzar l'acte.