Notícies ← Altres notícies

El Parlament, a favor dels topònims en català a l’Aeroport del Prat

El Parlament català aprova una resolució que insta al Govern espanyol a emprar el català en la toponímia dels panells informatius i teleindicadors de l'Aeroport del Prat. Actualment, només s'utilitzen les formes castellanes: així, els topònims que designen els destins de parla catalana tan sols apareixen com, per exemple, "Ibiza" o "Alicante", i en les destinacions internacionals apareix només el topònim en la forma castellana ("Munich", "Atenas", "Bruselas").

Davant la situació de marginalitat que pateix la llengua catalana en la toponímia emprada a l'Aeroport del Prat (vegeu l'estudi) i les constants negatives de les autoritats aeroportuàries per eliminar aquestes mancances, la Plataforma per la Llengua va instar als partits polítics a emprendre accions a favor de normalitzar els topònims catalans. El passat 7 de juliol de 2010 la Comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya va aprovar una resolució sobre la toponímia usada a l'Aeroport del Prat, presentada pel grup parlamentari de Convergència i Unió  en què s'insta el Govern de la Generalitat a reclamar al Govern espanyol que AENA faci un ús normalitzat de la llengua catalana en la toponímia emprada en els panells informatius i teleindicadors de l'Aeroport del Prat.

La Plataforma per la Llengua valora molt positivament aquesta resolució del Parlament de Catalunya i espera que serveixi perquè AENA deixi d'excloure la llengua catalana en la toponímia dels teleindicadors i panells informatius. L'entitat troba intolerable que després de 30 anys de democràcia s'emprin únicament les denominacions de les destinacions en llengua castellana, marginant, així, la llengua oficial i pròpia del país en un àmbit tan sensible com és la toponímia i bandejant els noms oficials i propis de diferents localitats del domini lingüístic català. Així mateix, la Plataforma per la Llengua demana fermesa al Govern català alhora de defensar la proposta de resolució del Parlament català davant el Govern espanyol i AENA, i exhorta les autoritats catalanes a treballar per tal d'aconseguir una presència plenament normalitzada de la llengua catalana en la major infraestructura del país, l'Aeroport de Barcelona.

 

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin