Història
25 anys d'èxits
La Plataforma per la Llengua va néixer el 1993 a partir del Col·lectiu l'Esbarzer, un grup de joves vinculats al teixit associatiu de la Vila de Gràcia de Barcelona que volien millorar la situació del català. Els seus integrants provenien principalment del món coral, de l'excursionisme i de la cultura popular i tradicional.
Als primers anys noranta, la dissolució de la Crida a la Solidaritat havia deixat orfe un espai de reivindicació que calia mantenir. Així la Plataforma per la Llengua recollia l'experiència de l'activisme cívic de la Crida i modernitzaria el discurs a favor del català a partir dels seus principals valors: l'eficiència, l'eficàcia, el pragmatisme i l'obtenció de resultats tangibles.
De la primera etapa de reunions als històrics Lluïsos de Gràcia, l'organització va anar creixent i s'estructurà amb comissions de treball i nuclis territorials, tot establint sinèrgies amb altres associacions de l'àrea lingüística. Diversos artistes, a més, han anat oferint les seves creacions pictòriques en favor de l'organització.
Amb el creixement de la Plataforma per la Llengua, aquesta s'ha anat consolidant com l'entitat de referència de la societat civil en temes de llengua, tot bastint un espai propi i un discurs diferenciador, el de l'ONG del català. A més, des de principis del segle XXI l'entitat disposa d'un Consell Consultiu de caràcter assessor i una revista corporativa, La Corbella.
Dues dècades després del seu naixement, amb milers de socis, nombrosos voluntaris una estructura tècnica que dóna resposta als projectes engegats, la Plataforma per la Llengua continua treballant per fer del català la llengua comuna i de cohesió social.