Notícies ← Altres notícies

Nou segell de qualitat per a la compra de productes etiquetats en català

Aquest segell té com a objectiu reflectir i fer visible el compromís de diferents administracions i grans entitats de consumir productes etiquetats en català. El segell sorgeix arran de la campanya "A taula, en català", que les dues entitats promouen des de fa gairebé deu anys i que compta amb 240 adherits.

L'Associació en Defensa de l'Etiquetage en Català (ADEC) i la Plataforma per la Llengua han presentat avui un nou segell de qualitat per a la compra de productes etiquetats en català. Aquest projecte sorgeix arran de la campanya "A taula, en català", que les dues entitats promouen des de fa gairebé deu anys i que compta ja amb més de 240 adherits, tots ells grans entitats i organismes públics i privats que s'han compromès a consumir i a comprar tots els productes en català. L'objectiu principal d'aquest segell és reflectir i fer visible aquest compromís dels adherits a la campanya amb el consum en català, a més de donar exemple per tal que altres entitats segueixin el mateix camí.

"A taula en català" és una campanya per impulsar l'ús del català en l'etiquetatge dels productes comercials, promoguda per l'Associació en Defensa de l'Etiquetatge en Català (ADEC) i la Plataforma per la Llengua. La campanya compta amb el suport de més de 240 ajuntaments, entitats privades, departaments de la Generalitat, Consells Comarcals i  partits polítics, que s'han compromès a comprar determinats productes en català, i posa de relleu el compromís de tots aquests ens a impulsar un consum responsable i respectuós amb la llengua pròpia i oficial del territori. Entre els adherits hi ha, per exemple, ajuntaments com els de Girona, Tarragona, Badalona, Sant Cugat, Manresa, Vilanova i la Geltrú, etc; les universitats de Barcelona, Vic, Lleida i la Universitat Autònoma de Barcelona; nou consells comarcals; diversos departaments de la Generalitat de Catalunya; partits polítics com Convergència Democràtica de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa per Catalunya, Partit dels Socialistes de Catalunya, Unió Democràtica de Catalunya o Candidatura d'Unitat Popular; i entitats com l'Agència Catalana de la Joventut, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, l'Ateneu Barcelonès, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Escoltes Catalans o Minyons Escoltes Guies Sant Jordi de Catalunya, entre d'altres. La campanya es proposa incrementar l'etiquetatge en català a través d'un augment considerable de la demanda de productes de consum etiquetats en català, destacant cinc tipus de productes que compten amb una àmplia oferta en el mercat actual.

La campanya cerca la implicació dels ajuntaments, consells comarcals, diputacions, Generalitat de Catalunya, partits polítics i entitats privades per fomentar el consum responsable i respectuós amb l'entorn cultural i lingüístic dels potencials consumidors. També ens dirigim a les empreses productores que etiqueten en català per tal de sondejar la possibilitat d'establir relacions comercials específiques amb les institucions i entitats que s'adhereixin a la campanya. I, finalment, volem també fer partícips d'aquesta campanya les empreses que no etiquetin en català, amb les quals es vol crear un vincle perquè puguin veure la gran demanda que hi ha per part de les institucions i entitats.

Us adjuntem algunes fotos de la presentació i l'adhesiu amb la imatge del segell de qualitat per a la compra de productes etiquetats en català. El segell s'enviarà a les entitats adherides a la campanya, que l'hauran d'exhibir en un lloc visible com a compromís i garantia del foment de la compra responsable en català.

A la presentació pública d'avui han assistit representants d'algunes de les entitats adherides, com ara l'Il·lm. Sr. Jordi Solé, alcalde de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, l'Il·lm. Sr. Pere Regull, alcalde de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Sr. Víctor Puntas, 1r tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Molins de Rei i President del Consorci de Normalització Lingüística de Can Ametller, el Sr. Miquel Poch, 1r tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona i responsable de Relacions Ciutadanes i Joventut, i el Sr. Julià Fernàndez, Director General de l'Agència Catalana de la Joventut.

Per a més informació, visiteu el web: www.plataforma-llengua.cat/segellqualitat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin