SAGA, saló del gaming, i els esports electrònics arribaran a Sant Cugat del Vallès de la mà de Plataforma per la Llengua i Gamesports Electrònics. El diumenge 27 d'abril, de 16 a 20 h, a la Sala Clavé de la Unió, tindrà lloc una jornada de videojocs en català on es podrà competir a jocs com FC25, Mario Kart o Just Dance, entre d'altres. Aquesta activitat estarà oberta a tothom que tingui ganes de submergir-se en el món dels videojocs.
Aquest esdeveniment també servirà per apropar SAGA a tots els assistents. Aquest saló, que té lloc a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat el darrer cap de setmana de novembre de cada any, agrupa tot de professionals, jugadors, formadors i influenciadors del sector dels videojocs en català. També inclou un espai firal, competicions, xerrades, tallers, formacions i sessions informatives.
El sector dels videojocs és clau per a Plataforma per la Llengua, ja que és una de les principals plataformes de socialització i entreteniment dels joves, però en el qual la presència del català encara hi és molt limitada. Així doncs, per garantir el present i el futur de la llengua, cal garantir que el jovent l'utilitzi en tots els àmbits, també en els videojocs.
Un ús saludable dels videojocs
En el marc d'aquesta jornada, Daniel Malet, membre de Lúdica i professional especialitzat en cultura, recerca i videojocs, oferirà una xerrada sobre com les famílies poden vetllar per un consum saludable, segur i responsable dels videojocs per part d'infants i joves. Tothom que ho desitgi podrà gaudir de les recomanacions d'aquest col·laborador de l'entitat a partir de les 17 h a la mateixa Sala Clavé de la Unió.
SAGA, dins d'una setmana d'activitat per a reivindicar la llengua
Amb aquesta activitat, la delegació territorial de Catalunya de Plataforma per la Llengua tancarà la Setmana pel català, una setmana d'activitats amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar sobre l'ús de la llengua, i d'estimular el compromís personal i col·lectiu amb el català.
La Setmana pel català tindrà lloc del 22 al 27 d'abril, amb un precedent que s'activa el 14 d'abril amb la campanya de Radars lingüístics. Aprofitant la diada de Sant Jordi, l'objectiu és que la ciutadania detecti i denunciï mancances significatives i rètols i cartelleria exterior que no estiguin degudament disponibles en català.