Notícies ← Altres notícies

Aconseguim que el català s’incorpori a la web de Bolt, una de les principals empreses de serveis de mobilitat

Amb la incorporació del català a la pàgina web, Bolt es converteix en la primera empresa del sector dels VTC a tenir en compte la llengua tant a l'aplicació com al web

L'entitat felicita Bolt per la predisposició que ha tingut en tot moment per incloure el català i anima Uber, Cabify, Moovit i FreeNow a seguir-ne els passos, atès que la llengua és imprescindible per oferir un bon servei

Plataforma per la Llengua vetllarà perquè la futura llei del taxi i dels VTC fixi un requisit lingüístic per als conductors, i vol acompanyar empreses i treballadors perquè s'hi adeqüin  

[READ IN ENGLISH]

Plataforma per la Llengua ha aconseguit que l'empresa de serveis de mobilitat Bolt incorpori el català al web i es converteixi en la primera del sector a tenir tant l'aplicació com el web en català, per davant d'Uber, Cabify, Moovit o FreeNow. L'entitat celebra aquest avenç, que perseguia des de feia més d'un any, i anima la resta d'empreses del sector a seguir-ne els passos i a tenir en compte que la inclusió de la llengua és un distintiu de qualitat imprescindible per atendre bé els usuaris catalanoparlants, integrants d'una comunitat de més de deu milions de persones. 

L'organització en defensa del català va començar a treballar per incloure el català a Bolt el 2023, en el marc d'una campanya per catalanitzar sectors estratègics. Quan l'entitat va contactar amb ells el febrer del 2024, ara fa més d'un any, li va traslladar la importància d'incloure la llengua a la pàgina web, atès que ja tenia l'aplicació en català. Tot i no ser una obligació legal, per a l'entitat era una manera de demostrar que tenia en compte la comunitat catalanoparlant, un element imprescindible per a la qualitat del servei i una manera de distingir-se de la competència: tot just aleshores Uber, l'empresa majoritària al sector, acabava d'incloure el català a les aplicacions d'Uber i Uber Eats. 

L'entitat agraeix que la predisposició de Bolt hagi estat total i celebra que les converses hagin estat tan àgils i hagin arribat a bon port. Ara tant l'aplicació com el web, en la versió de l'Estat espanyol, ja es pot consultar en català. Pel que fa al web, també es pot consultar en anglès i castellà; i pel que fa a l'aplicació, està disponible en 36 llengües. Per a Plataforma per la Llengua, queda pendent que el català també s'incorpori en la versió del web geolocalitzada als estats francès i italià (i a Andorra si n'hi hagués) i que Bolt tingui en compte la llengua a l'aplicació Bolt Food si en algun moment entra en funcionament als territoris de parla catalana.  

  • Si vols defensar la llengua amb nosaltres, ara és el moment: fes-te soci de l'entitat i fes pinya amb els més de 26.000 socis que ja ens donen suport: fes-te'n soci en 3 minuts!

El català a les empreses de VTC 

En l'àmbit dels vehicles de transport amb conductor (VTC), Bolt és l'única empresa que té en català tant el web com l'aplicació. Uber, l'empresa majoritària, va fer un gran salt endavant amb la incorporació de la llengua a l'aplicació el febrer del 2024, però continua encallada en la versió en català del web. Pel que fa a Moovit i FreeNow, totes dues tenen l'aplicació en català però no el web, i Cabify no en té cap de les dues en català. L'entitat fa una crida a totes aquestes empreses a tenir en compte els passos fets per Bolt i a incorporar el català a tot arreu. Fins ara, Cabify ha estat, de totes les empreses, la més refractària a les demandes de Plataforma per la Llengua: les peticions no han estat ateses, ni tan sols respostes.

D'altra banda, el sector dels VTC va ser a prop de viure un canvi històric pel que fa als drets lingüístics dels usuaris, quan durant la presidència de Pere Aragonès es va estar a punt d'aprovar la llei del taxi i VTC a Catalunya, que hauria fixat un requisit lingüístic per als conductors. Plataforma per la Llengua seguirà molt de prop la represa de la tramitació de la llei perquè el català sigui, efectivament, un requisit, i, alhora, acompanyarà les empreses i els conductors perquè es puguin adaptar a la normativa. A més, l'entitat pressionarà l'administració perquè posi els recursos necessaris per garantir l'aprenentatge del català entre els conductors. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin