La Corbella, la revista semestral de Plataforma per la Llengua, arriba al número 43. La publicació, que ja es pot consultar al web i que arribarà aviat en paper a casa dels socis, té com a tema principal els 30 anys de l'entitat. En aquest sentit, el president, Òscar Escuder, parla sobre el futur del català, el paper que l'entitat juga en defensa de la llengua i els reptes de present i futur.
En aquesta secció, anomenada «30 anys defensant el català», també es poden trobar articles de personalitats rellevants en el si de l'entitat i protagonistes d'aquestes tres dècades de defensa i promoció de la llengua: la vicepresidenta de Plataforma per la Llengua, Mireia Plana; l'expresidenta del Parlament de Catalunya i membre de l'executiva de l'entitat, Carme Forcadell; un dels fundadors de Plataforma per la Llengua, Roger Buch; el membre de l'executiva de l'entitat Daniel Mundet, i també Vicenç Villatoro, escriptor, periodista i membre del Consell Consultiu de Plataforma per la Llengua.
Com en cada edició, a La Corbella es pot trobar una entrevista principal a una personalitat rellevant en l'univers de la llengua. L'entrevistada d'aquest semestre és a la delegada de 3Cat a Perpinyà, Laura Bertran, que parla sobre la importància que els mitjans públics ajudin a consolidar l'imaginari col·lectiu dels territoris de parla catalana. També s'aborden temes com el pas de la periodista per Ràdio Arrels i la relació de l'emissora amb Plataforma per la Llengua, i la feina que s'ha fet conjuntament en favor del català a la Catalunya Nord.
En aquesta edició de La Corbella també hi ha una secció específica dedicada a l'estudi L'estat del català al cau i a l'esplai, que va ser elaborat per Plataforma per la Llengua i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, on s'analitza quin és l'estat del català en l'associacionisme educatiu de base voluntària i comunitària a Catalunya. També s'hi pot trobar un article d'Eloi Planas, coordinador d'Activisme de Plataforma per la Llengua i d'Ernest Montserrat, president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.
A més, també hi ha un espai dedicat a l'àmbit internacional, on es parla sobre la visita a Catalunya dels experts de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (CELRoM). En aquest espai també s'inclou un article referent a l'esborrany d'informe sobre la immersió lingüística a Catalunya, elaborat per eurodiputats de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu. A més, es fa un repàs a la campanya de Plataforma per la Llengua sobre les eleccions al Parlament Europeu i s'inclou un espai dedicat a l'informe del relator especial de l'ONU per als afers de les minories que es va dirigir per carta a l'Estat espanyol. Finalment, la coordinadora internacional de Plataforma per la Llengua, Marga Payola, parla sobre l'oficialitat del català a la Unió Europea.
La Corbella també dedica un espai especial a SAGA 2024, la tercera edició de Saló del gaming, que se celebrarà els dies 29 i 30 de novembre, i 1 de desembre a la Farga de l'Hospitalet. Una edició que significarà la consagració definitiva d'un projecte tant ambiciós com necessari per al futur del català, sobretot entre els més joves.
Per la seva banda, en aquesta 43a edició, la directora de Plataforma per la Llengua, Rut Carandell, valora la tasca de l'entitat envers la defensa dels drets lingüístics dels catalanoparlants i repassa alguns dels darrers èxits en aquest sentit.
En el primer semestre del 2024 es va celebrar l'Assemblea General Ordinària de l'entitat, en què els socis van donar suport a la proposta de la junta actual d'enfortir l'organització per continuar sent una entitat de referència en matèria de llengua. Així, La Corbella presenta els membres actuals de l'Executiva de Plataforma per la Llengua.
Durant aquests mesos, també va tenir lloc l'11a edició dels Premis Martí Gasull i Roig, on Camacuc va ser la guanyadora d'enguany. Joan Vall Clara va rebre el Premi Especial del Jurat i Cèlia Espanya, el Premi a la Innovació. La revista fa un repàs a una gran gal·la que es va celebrar el Teatre Poliorama de Barcelona. En el mateix teatre també es va fer l'entrega de premis de la 9a edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs en Català.
La Corbella és la revista de l'ONG del català
Aquesta revista és un dels principals mitjans de comunicació a través del qual l'entitat difon les seves activitats. S'hi inclouen notícies sobre les darreres campanyes impulsades i sobre els èxits assolits, es fa un repàs sobre la feina feta arreu dels territoris de parla catalana i s'inclouen articles d'opinió sobre diversos aspectes sociolingüístics, a més d'entrevistes i recomanacions d'interès.