Notícies ← Altres notícies

Reclamam al PP que aprofiti la ruptura del pacte de Govern a Balears per retirar el pla pilot de segregació lingüística

La ruptura unilateral del pacte de govern per part de Vox allibera la presidenta Margalida Prohens, que ja pot fer més cas a la gran majoria de centres i entitats que no al seu antic soci d'extrema dreta

L'entitat exigeix que el Govern de les Illes Balears retorni al consens sobre la llengua i l'Estatut d'autonomia i no segueixi endavant amb el pla, que només compta amb 11 centres adherits i que ha estat impugnat als tribunals

Plataforma per la Llengua considera que la presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, té ara les mans lliures per canviar la seva política lingüística i retirar el pla pilot de segregació a les aules. L'entitat exigeix al Partit Popular que s'alliberi de les pretensions de Vox, el soci d'extrema dreta amb qui ha governat, i retorni a la via del consens sobre la llengua i l'Estatut d'autonomia, i a tota la regulació normativa que és fruit d'anys d'acord polític a les Illes. És molt fàcil: només ha d'escoltar el clam de la comunitat educativa i de tots els agents socials.

Suport unànime al decret de mínims

L'organització en defensa del català recorda que els docents han demanat de forma gairebé unànime que no s'alteri el decret de mínims i es pugui continuar facilitant, amb l'ús del català a l'aula, la inclusió dels nouvinguts. Només 11 centres públics s'han adherit voluntàriament al pla i la gran majoria l'ha rebutjat.

Plataforma per la Llengua manté interposat un recurs contenciós administratiu als tribunals de justícia per forçar en primera instància la suspensió cautelar i, després, la seva retirada. L'entitat vol conservar el model actual d'ensenyament i evitar que la posada en marxa del pla vulneri drets fonamentals: està en joc la recuperació de l'ús social del català a les Illes que, com ha destacat l'InformeCat presentat la setmana passada, es troba en clar retrocés respecte del castellà.

L'organització espera ara que el Govern mantengui el mateix talant negociador que va demostrar en l'audiència del passat 26 de juny, quan es va comprometre a treballar de forma conjunta amb l'ONG del català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin