Notícies ← Altres notícies

Presentem una moció a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès per l’incompliment del RULC

La ciutat vallesana ha trigat més de vint-i-sis anys a constituir la comissió que ha de garantir la correcta aplicació del Reglament d'Usos de la Llengua Catalana, que va ser aprovat l'any 1998

Plataforma per la Llengua va intervenir al ple per denunciar la manca de predisposició per fer efectives polítiques que tinguin el català com a eix central

L'entitat fa més d'un any que treballa intensament amb candidatures municipals i amb governs locals per assessorar-los en matèria de política lingüística

El dijous 27 de juny, el coordinador del grup local de voluntaris de Cerdanyola del Vallès, Arseni Armengou Coromina, va intervenir al ple del municipi vallesà per defensar la moció presentada i expressar la disconformitat de l'entitat amb el consistori per la passivitat exercida en l'aplicació del Reglament d'Usos de la Llengua Catalana (RULC).

El RULC de la ciutat, aprovat el 1998, hauria d'implicar la constitució d'una comissió que s'hauria de reunir periòdicament per assegurar el compliment d'aquest reglament i proposar iniciatives per revertir possibles incompliments. En vint-i-sis anys, cap govern no havia considerat oportú constituir aquesta comissió assessora. El 2022, a proposta de Plataforma per la Llengua, es va presentar una moció aprovada per 21 dels 25 regidors del municipi a favor de la creació d'aquest òrgan de seguiment. Malauradament, no es va constituir fins fa unes setmanes. Aquesta inexplicable demora no deixa de reflectir el que és una realitat palpable al municipi vallesà: la manca de predisposició a fer efectives polítiques que tinguin el català com a eix central.

La moció presentada reflecteix un dels objectius principals de l'entitat: promoure l'ús i la defensa de la llengua catalana en tots els graons de l'administració pública, per tal que facin efectives aquelles normatives i lleis adreçades a la promoció i defensa dels drets lingüístics, també en l'àmbit municipal.

Intervenció al ple de Cerdanyola per denunciar la manca de predisposició per fer efectives polítiques lingüístiques


Plataforma per la Llengua impulsa el català als pobles i ciutats

L'entitat fa més d'un any que treballa intensament amb candidatures municipals i amb governs locals per assessorar-los en matèria de política lingüística, però vol fer un salt endavant per fer arribar aquestes polítiques a tots els ajuntaments.

En aquest sentit, per reivindicar la política lingüística en favor del català que es pot fer a escala municipal i crear un punt de trobada per compartir bones pràctiques en aquest àmbit, Plataforma per la Llengua organitza, el divendres 12 de juliol, la 1a Trobada de Municipis Actius pel Català.

Aquesta jornada serà el primer gran acte d'una nova línia d'acció de l'organització, ImpliCAT, que oferirà serveis específics per a la política lingüística dels consistoris.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin