Notícies ← Altres notícies

Oferirem el primer espectacle 'drag' en català del Pride de Sitges

El grup local de Sitges, el pròxim divendres, 7 de juny, a les 22 h, participarà en el Pride com a entitat col·laboradora i oferirà un espectacle drag en català

Plataforma per la Llengua disposarà d'un espai informatiu en el recinte del Village, on els assistents podran informar-se sobre la llengua catalana i les campanyes de l'entitat

Per primera vegada en la història del Sitges Gay Pride, Plataforma per la Llengua, participarà en aquesta festa de reivindicació i gaudi que se celebrarà entre els dies 5 i 9 de juny. L'entitat oferirà un espectacle drag en català en un esdeveniment de volada internacional com ho és el Sitges Pride, una festa que serveix com a acte previ a les celebracions del Dia de l'Orgull, el 28 de juny, que acull cada any més de 45.000 visitants d'arreu d'Europa i del món.

En aquest immillorable context, Plataforma per la Llengua oferirà un espectacle a càrrec de l'artista Alex Marteen, el divendres 7 de juny a les 22 h, amb l'objectiu que la llengua catalana arribi a totes bandes i sigui visible en espais on tradicionalment han predominat llengües com el castellà o l'anglès. En aquest sentit, Plataforma per la Llengua vol que el català esdevingui el pal de paller de la ciutat de Sitges, com a referència de poble d'acollida amb el col·lectiu LGTBIQ+ i de la societat.

La presència de l'entitat promou l'ús del català en el festival

La participació de Plataforma per la Llengua a l'edició d'enguany, ha provocat que s'hagi inclòs la versió en català al web del festival. A més, la llengua catalana va ser present a la roda de premsa de presentació i a l'acte institucional que donava el tret de sortida al Sitges Gay Pride d'enguany.

Durant els dies 6,7 i 8 de juny, aquelles persones que vulguin conèixer la tasca de l'entitat podran acostar-se a la parada informativa, que serà al recinte principal de l'esdeveniment.

Amb aquesta participació al Sitges Gay Pride i la presència en el Dia de l'Orgull de Barcelona, Plataforma per la Llengua vol fer una aposta sòlida per sumar esforços i ser present en les reivindicacions del col·lectiu LGTBIQ+, amb la ferma idea de normalitzar la llengua catalana en tots els aspectes de la vida quotidiana de la societat.


Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin