Notícies ← Altres notícies

Organitzem a Benidorm una conferència sobre l'emergència lingüística al País Valencià

L'escriptor i filòsof Xavier Serra parlarà de l'estat del valencià aquest divendres, 19 de gener, a les 18.30 hores a la Biblioteca Municipal Central de Benidorm 
 
Plataforma per la Llengua anima a utilitzar el valencià de forma quotidiana, a defensar els drets dels valencianoparlants i a denunciar les discriminacions lingüístiques 

Plataforma per la Llengua ha organitzat a Benidorm la conferència «Valencià: emergència lingüística». La xerrada, que serà a la Biblioteca Municipal Central a les 18.30 hores, anirà a càrrec del prestigiós escriptor i filòsof Xavier Serra, que serà presentat per Pere Beneyto, portaveu local de Compromís per Benidorm.  

La conferència, que forma part del cicle que està realitzant-se per tot el País Valencià, fa parada a Benidorm abans de viatjar a Torrent, Dénia, Altea, Crevillent, Xàtiva i Alacant, on Plataforma per la Llengua tancarà la roda de xerrades després de més d'un any explicant la situació de la llengua al País Valencià.   

L'ONG del valencià considera que l'actitud de la ciutadania és determinant per revertir la tendència a la reducció de l'ús de la llengua pròpia. Per això, en els actes sobre l'emergència lingüística, es proposen algunes actituds quotidianes, per reivindicar l'ús del valencià en el dia a dia, com ara parlar en valencià, siga quina siga la llengua de l'interlocutor; triar productes i serveis en valencià, per exemple bancaris, de telefonia, o pàgines web; i presentar reclamacions o queixes, defensant el dret de viure en valencià, quan ens trobem en casos de discriminació lingüística. 

Segons explica el portaveu de Plataforma per la Llengua al País Valencià, Toni Royo "la situació que s'anomena com a «emergència lingüística» es fonamenta en les darreres enquestes fetes públiques", i especialment "en la dada que només hi ha el 32 % de parlants habituals de la nostra llengua". De fet, l'ús del valencià, en situacions de parla especialment, s'ha reduït a tots els territoris del domini lingüístic. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin