Notícies ← Altres notícies

Més de 1.500 alumnes participaran en el 9è Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

Durant aquest curs, aules de l'Alguer, la Catalunya Nord, el País Valencià, la Franja de Ponent i Catalunya elaboraran jocs per aprendre de manera creativa algun aspecte de la llengua, la cultura i les tradicions de tot el domini lingüístic català

Un jurat especialista valorarà les propostes, i les aules guanyadores es faran públiques en una cerimònia de lliurament de premis el 24 de maig a Barcelona

Plataforma per la Llengua ha tancat les inscripcions del novè Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català amb un total de seixanta-tres grups classe apuntats, de 28 escoles diferents. En total, seran més de 1.500 alumnes d'entre 11 i 12 anys els qui durant aquest curs elaboraran jocs amb el seu grup classe per aprendre de manera creativa algun aspecte de la llengua, la cultura i les tradicions de tot el domini lingüístic català.

Enguany, com en les últimes dues edicions, els alumnes hauran de fer un vídeo en què es mostri com s'hi juga i enviar-lo digitalment, juntament amb les instruccions. D'aquesta manera, no solament es reduiran els desplaçaments, sinó que s'afavorirà l'aprenentatge de les eines digitals. Per primer cop, a més, els docents que s'hi hagin inscrit rebran un seguit de tutorials i materials per tal de treballar en profunditat i més fàcilment el projecte.

Els grups classe tenen des d'ara fins al 5 d'abril del 2024 per enviar els projectes. A partir d'aquell moment, un jurat especialista i amb representació de tot el domini lingüístic valorarà les propostes, i les aules guanyadores es faran públiques en una cerimònia de lliurament de premis el 24 de maig a Barcelona. S'hi atorgarà un primer, un segon i un tercer premi, i, si s'escau, accèssits.

Des de la sisena edició, el concurs ha estat obert a tot el domini lingüístic i ha comptat amb la participació d'escoles de tots els territoris. La iniciativa ha contribuït a fer que els alumnes vegin el català com una llengua útil per al lleure i siguin conscients que formen part d'una comunitat lingüística de deu milions de parlants distribuïda entre quatre estats diferents.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin