Notícies ← Altres notícies

Plataforma per la Llengua participa en unes jornades del Consell de Ciutat de Barcelona sobre discriminacions

Conxita Güell, delegada territorial de Catalunya i membre de l'executiva, va exposar el paper de Plataforma per la Llengua oferint assessorament en els casos de discriminació lingüística

La representant de l'entitat va recordar que les discriminacions per parlar en català a Barcelona han crescut un 60 % el 2022 i que el català és el quart motiu de discriminació a la ciutat

Dijous passat, dia 26 d'octubre, Plataforma per la Llengua va participar en la jornada "Reptes de la no discriminació a Barcelona: reflexions de present i futur", que va organitzar el Consell de Ciutat de l'Ajuntament de Barcelona a l'Espai Jove Fontana. La trobada va aplegar administracions i entitats del tercer sector que treballen amb col·lectius que pateixen algun tipus de discriminació, i va servir per analitzar quin impacte tindrà l'aplicació de la nova llei en el cas de Barcelona.

Conxita Güell, delegada territorial de Plataforma per la Llengua a Catalunya, va participar en la taula d'entitats exposant les dades recollides en l'Informe de discriminacions lingüístiques del 2022, i va recordar que a Barcelona les discriminacions per parlar en català han crescut més d'un 60 % i suposen el quart motiu més habitual de discriminació a la ciutat. Güell va explicar el paper de Plataforma per la Llengua donant suport a les víctimes de discriminacions lingüístiques i fent visibles aquestes discriminacions, i la feina de sensibilització perquè tothom sigui conscient de quins són els drets lingüístics dels catalanoparlants.

En el marc de la jornada, el Consell de Ciutat també va fer respondre a les entitats un seguit de preguntes per analitzar la situació actual de les discriminacions a la ciutat, el paper de l'administració pública per fer-hi front i els reptes que cal afrontar per implantar de manera efectiva els preceptes de la llei 19/2020. Aquesta llei té per objectiu garantir el dret a la igualtat de tracte i a la no-discriminació, i erradicar qualsevol actuació o comportament que pugui atemptar contra la dignitat de les persones. En aquest sentit, la llei fa referència específica a les discriminacions per origen territorial o nacional, per xenofòbia, per gènere, sexe, orientació o identitat sexual, per edat, per raça, origen ètic o color de pell, per ideologia, per conviccions religioses, per condició social o econòmica o per discapacitat, a més de per raó llengua o d'identitat cultural.

El Consell de Ciutat, el principal òrgan consultiu de l'Ajuntament de Barcelona

El Consell de Ciutat de l'Ajuntament de Barcelona és un òrgan consultiu i de participació creat l'any 2004 per assessorar el consistori en els grans projectes de la ciutat, i es caracteritza per ser un espai que dona cabuda a tota mena d'entitats que desenvolupen la seva tasca a la ciutat. Al plenari es debaten i aproven els dictàmens dels principals afers de la ciutat i hi són representades les entitats, cadascun dels grups polítics, els Consells de Districte, els Consells Sectorials, les institucions més significatives, persones de renom, el Síndic de Greuges i alguns ciutadans.

Plataforma per la Llengua en forma part des de novembre del 2021, quan es va presentar per primera vegada a les eleccions de representants d'entitats i va quedar en segona posició. Juntament amb l'ONG del català, van obtenir representació al ple 14 candidatures més de les 37 que s'hi havien presentat.


  • Si vols que continuem defensant els drets dels catalanoparlants, fes pinya amb els més de 26.000 socis que ja ens donen suport: fes-te'n soci en 3 minuts!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin