Notícies ← Altres notícies

Tornen les projeccions de cinemes d’estiu de Plataforma per la Llengua

L'entitat, en col·laboració amb diferents associacions, organitza projeccions de cinema a diferents punts del territori amb ànim d'apropar el cinema en català a la població

L'ONG del català considera que és necessari un canvi radical del paisatge lingüístic en l'àmbit comunicatiu i audiovisual

La delegació territorial de Catalunya recupera, un any més, les projeccions de cinema d'estiu a diversos punts del territori, mitjançant la col·laboració dels grups locals. En aquesta ocasió, a més, s'aprofitarà per presentar la campanya #GoitaquèNoFan, que té l'objectiu de reclamar a les plataformes de vídeo a demanda (Netflix, HBO Max, Disney +, Amazon Prime Video, etc.) que incloguin les versions en català ja existents de les pel·lícules i sèries que ofereixen als seus catàlegs.

L'entitat, mitjançant aquesta campanya, col·labora amb el portal goitaquèfanara.cat per ampliar-lo amb una nova eina que permet detectar les versions en català que les plataformes exclouen. Avui encara són més de 4.000 els títols que, tot i tenir una versió subtitulada o doblada al català, i ser presents a les plataformes en altres llengües, aquestes plataformes no els ofereixen en català.

La nova eina creada amb goitaquèfanara.cat és un cercador que es troba integrat al portal (dins de Streaming -Potencials) i permet detectar versions en català que ja existeixen, però que no s'inclouen en les plataformes, i reclamar a aquestes plataformes que les incloguin a través d'un missatge automàtic a les xarxes socials. L'eina ofereix fer cerques específiques: es pot veure a quines plataformes s'exclouen, si el problema és amb el doblatge o el subtitulat, o totes dues versions. En cada cas, s'ofereix la possibilitat de reclamar la versió doblada o subtitulada a través de les xarxes socials.

Mitjançant la campanya i les projeccions, Plataforma per la Llengua continua donant suport al cinema en català, ja que continua sent necessari un canvi radical del paisatge lingüístic en l'àmbit comunicatiu i audiovisual.

La difusió també és clau per augmentar el consum de cinema en català

Tot i que cada cop hi ha més contingut audiovisual en català a aquestes plataformes, ni les plataformes ni les distribuïdores de cinema no se'n fan ressò, i el públic desconeix, sovint, l'existència d'aquestes versions. Per això, Plataforma per la Llengua ha organitzat diverses projeccions i ha col·laborat amb associacions de veïns amb l'objectiu d'oferir i difondre més el cinema en català.

El calendari de projeccions és el següent:

  • 30 de juny - Cinema a la fresca, Igualada. Projecció de la pel·lícula Scape room: la pel·lícula, en col·laboració amb l'Associació de Veïns de Poble Sec i l'Ajuntament d'Igualada.
  • 1 d'agost - Festa Major de Vilanova i la Geltrú - Pabordes. Projecció de la pel·lícula Animals fantàstics: Els secrets de Dumbledore, organitzat per Associació Pabordes i la col·laboració de Plataforma per la Llengua.
  • 27 d'agost - Cinema als Jardins del Molí de Vent - Vilanova i la Geltrú. Projecció de la pel·lícula Animals fantàstics: Els secrets de Dumbledore.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin