Notícies ← Altres notícies

El Foment i Míchel, guardonats amb el premi de l'Ateneu d'Acció Cultural a la Normalització Lingüística i Cultural

L'ADAC-Plataforma per la Llengua reconeix la tasca de l'entitat gironina i la projecció de la llengua feta pel tècnic madrileny

L'acte de lliurament de premis es va fer el divendres 2 de juny a l'Auditori Josep Irla de Girona

El divendres passat, 2 de juny, a l'Auditori Josep Irla de l'edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona, es va celebrar el lliurament de premis dels 37ns Premis de l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC) a la Normalització Lingüística i Cultural. En la 37a entrega d'aquests guardons, els premiats van ser l'entitat cultural El Foment i l'entrenador del Girona F.C. Miguel Ángel Sánchez Muñoz, «Míchel».

El Foment és un projecte impulsat a final del 2017 per promoure la cultura catalana i la cohesió social al cor del Barri Vell de Girona. El complex cultural ha esdevingut un punt de trobada viu i participatiu que bull d'una activitat molt variada que compta amb el foment de la cultura, la llengua, la història i la gastronomia catalana.

L'altre premiat va ser Miguel Ángel Sánchez Muñoz, «Míchel» (Madrid, 1975), l'actual entrenador del primer equip del Girona Futbol Club. Més enllà dels mèrits esportius, des que va arribar a Girona, l'estiu de l'any 2021, sempre ha destacat públicament per tenir una actitud exemplar vers l'aprenentatge i l'ús de la llengua pròpia del país, i la fa servir de manera habitual a les rodes de premsa.

Durant l'acte també es va reconèixer el millor article i la millor carta publicades al diari El Punt Avui durant el 2022. Jaume Fàbrega i Vila i Jordi Mulet Torrents van ser els guanyadors d'aquestes categories.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin