Dissabte, 29 d'abril, Formentera va tornar a acollir, després de devuit anys, una nova edició del Correllengua, l'esdeveniment popular que reivindica la llengua catalana mitjançant una cursa de relleus en què els participants es passen la flama de la llengua. La represa ha estat possible gràcies a Plataforma per la Llengua Illes Balears i a l'Obra Cultural Balear de Formentera. L'edició d'enguany ha tengut etapa de matí, del far de la Mola, passant pel Camí de sa Pujada, fins a Sant Francesc Xavier, i, de capvespre, del far de la Savina també fins a Sant Francesc Xavier, passant per punts tan emblemàtics com l'Estany des Peix i el Camí de Portossalè.
La jornada va començar a les 10 h amb la sortida de la primera etapa de la flama de la llengua. Allí es concentraren els primers corredors i, després del tret de sortida, la flama va avançar, de mà en mà, fins al Pilar de la Mola. Ben davant l'església va tenir lloc un dels relleus, que va continuar fins al Camí de sa Pujada. D'allí, amb una panoràmica privilegiada de tota l'illa, la flama va davallar fins al Caló de Sant Agustí i, a l'altura de la Creu del Pare Palau, va enfilar el Camí vell de la Mola fins a l'estadi de la S. D. Formentera. Quan mancaven pocs minuts per les 14 h, va tenir lloc, al camp de futbol mateix, el dinar popular que va ser una degustació de coques i menjars típics de Formentera -i no hi va mancar l'ensalada pagesa. Cap a les 17 h, a la Plaça de sa Constitució de Sant Francesc, davant la seu del Consell insular, varen tenir lloc els jocs infantils i tradicionals. Seguidament, devers les 18:30 h, la colla "es Xacoters" varen fer una magnífica actuació de ball pagès al so dels instruments tradicionals. A les 19:30, del Far de la Savina, va començar la segona etapa del Correllengua, que va sortir de la Savina, passant per l'Estany del Peix i enfilant cap al Camí de Portossalè. Just en arribar al poliesportiu de Sant Francesc, la Policia Local va escortar els corredors que, enlairant la torxa encesa, avançaven fins al carrer de Jaume I. Allí els va esperar el darrer relleu, la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, per a fer entrada a la Plaça de sa Constitució on ja hi havia tot de gent que els feia la rebuda i aplaudia.
Solivellas va remarcar la importància de poder fer vida normal i festa en català
Tot seguit, varen tenir lloc els parlaments. Ivan Solivellas, delegat de Plataforma per la Llengua Illes Balears, va compartir l'emoció de recuperar un esdeveniment popular tan important com el Correllengua tants d'anys després de la darrera edició i va remarcar la importància de poder fer vida normal en català i, per què no, de fer festa en català. Solivellas va sentenciar que la llengua és de tots, independentment de les opcions polítiques o ideològiques i va defensar que entre tots l'hem de mantenir viva, com la flama del Correllengua.
Per la seva banda, Maria Teresa Ferrer, presidenta de l'Obra Cultural Balear de Formentera, va qualificar el dia d'històric i va agrair la tasca dels voluntaris que varen fer possible l'esdeveniment. Finalment, Ana Juan, presidenta del Consell de Formentera, va refermar el compromís de la institució insular amb el foment i la dinamització de la llengua pròpia i històrica, el català. Els parlaments varen donar pas a la festa, de mà de les PD Burbaia i PD PaDjesa, que varen fer bategar els cors i les rajoles del centre de Sant Francesc.
La iniciativa de recuperar el Correllengua va sorgir arran de la convidada que va fer la Comissió de Festes de Santa Maria a Plataforma per la Llengua Illes Balears i a l'Obra Cultural Balear de Formentera per a participar de la taula redona "El Correllengua a #Formentera: història, experiències i perspectives de futur". En veure que la gent tenia interès en el Correllengua i que hi havia persones que no n'havien viscut cap mai, l'ONG del català va començar una roda de reunions amb el teixit associatiu, cultural i empresarial de l'illa, així com amb el Consell de Formentera, a fi de fer-ho possible.